beeldband

Erfgoed in het onderwijs: Digitale Scheurkalender Burgerschap

9 januari 2020 Gepubliceerd door

Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed werken samen in het programma ‘Ontsluiting digitaal erfgoed voor het onderwijs’ om erfgoed, met behulp van ict, structureel een plek te geven bij scholen in het primair onderwijs (po) en het voortgezet onderwijs (vo).

Om zoveel mogelijk kennis op te halen, te bundelen en te delen, volgen en begeleiden we vier focusprojecten die erfgoedmateriaal voor het onderwijs ontwikkelen of gebruiken. Zij ontvangen projectondersteuning, technische kennis en inhoudelijk advies van Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Digibordtool: korte ‘cultuursnack’ voor vmbo

Een van deze projecten is de Digitale Scheurkalender Burgerschap. Een tool voor het digibord waarmee vmbo-leraren in de les een korte ‘cultuursnack’ kunnen aanbieden. Het project is uitgekozen vanwege het actuele thema burgerschap en de doelgroep van vmbo-leerlingen, een doelgroep waar relatief weinig erfgoedlesmateriaal voor wordt ontwikkeld.

Benieuwd wat de Digitale Scheurkalender Burgerschap precies inhoudt? In deze video stellen het Kunstgebouw en Erfgoedhuis Zuid-Holland zichzelf en het project voor.

Meer informatie

Wil je meer weten over de achtergrond van het programma ‘Digitaal erfgoed in het onderwijs’? Bekijk de projectpagina van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Lees ook het artikel ‘Digitaal erfgoed in het onderwijs: 4 focusprojecten‘.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top