beeldband

DANS en Inria tekenen MoU voor Software Heritage

2 augustus 2016 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

NCDD-partner DANS is een samenwerking aangegaan met Inria (Frankrijk) voor de verdere ontwikkeling van het Software Heritage Initiative. Op 30 juni heeft Inria het project en de samenwerking met DANS officieel aangekondigd met de lancering van de Software Heritage-website.

Universal Software Archive

Met het project Software Heritage ontstaat een publiek toegankelijk Universal Software Archive. Doel van het project is verder het verzamelen, organiseren, bewaren en toegankelijk maken van de source code van alle publiek toegankelijke software. Dit moet resulteren in de creatie van een infrastructuur voor samenleving, wetenschap en industrie. Software Heritage heeft inmiddels 20 miljoen softwareprojecten verzameld en bevat daarmee tweeënhalf miljard unieke source files.
DANS is de eerste publieke en tevens eerste internationale academische partner binnen dit project. De samenwerking met Inria zal vooral plaatsvinden op de gebieden software preservation en software sustainability.

Meer informatie

Lees meer over DANS en Inria op de website van DANS. DANS is tevens projectleider van het NCDD/NDE-project Software Sustainability, dat de behoeften aan software sustainability-diensten bij instellingen in kaart brengt en tevens beoordeelt in hoeverre bestaande diensten voldoen aan de eisen. Dit legt de basis voor toekomstige stappen op het gebied van het bruikbaar houden van software. Het eindrapport van het onderzoek komt naar verwachting na de zomer beschikbaar.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top