beeldband

Cursus Leren Preserveren: meld je aan!

27 januari 2020 Gepubliceerd door

Je kunt je nog inschrijven voor de groepscursus Leren Preserveren die op 10 maart van start gaat. In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. De cursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedinstellingen die met digitaal erfgoed te maken hebben.

De cursus wordt gegeven door de coaches van Het Nieuwe Instituut, Nationaal Archief en het Netwerk Digitaal Erfgoed. De drie cursusdagen vinden deze keer plaats bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Samen aan de slag

Aan bod komen praktijkgerichte kennis en tools over de duurzame toegang tot digitale informatie die je in de eigen organisatie kunt toepassen. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Ook zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. Binnen de diverse groep deelnemers wordt veel kennis en ervaringen uitgewisseld; een onderdeel dat door de eerdere cursisten erg gewaardeerd wordt.

Wat leer je?

Leren Preserveren brengt je niet alleen inzicht in wat duurzame toegankelijkheid is, het laat je op verschillende manieren kennismaken met wat het betekent voor jouw praktijk. Je leert onder andere:

  • herkennen welke duurzaamheidsuitdagingen er in jouw situatie bestaan;
  • het speelveld in kaart brengen en gebruiken;
  • meer over digitaal object en informatieobject, essentiële kenmerken, de levenscyclus, het OAIS-model en preserveringsmetadata; en over zaken als e-mailarchivering en persistent identifiers;
  • praktijkcases;
  • werken met zelfevaluaties en met duurzaamheidsbeleid;
  • de duurzaamheidsgemeenschap kennen en je eigen successen, voorbeelden en kennis delen.

Praktische informatie

De data van de 3 groepsbijeenkomsten zijn op: op 10 maart, 7 april en 12 mei 2020.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Op www.lerenpreserveren.nl lees je meer informatie over de cursus en heb je de mogelijkheid om de online modules zelfstandig te doorlopen.

Folder Leren Preserveren voorjaar 2020 [PDF]

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top