beeldband

Cursus Leren Preserveren finalist Digital Preservation Awards 2018

7 september 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

De cursus Leren Preserveren behoort tot de finalisten voor de Digital Preservation Award for Teaching and Communications!

De finalisten in deze categorie van de Digital Preservation Awards 2018 zijn gisteren bekendgemaakt door de Digital Preservation Coalition (DPC). Met gepaste trots kunnen wij zeggen dat de cursus Leren Preserveren, die door het Netwerk Digitaal Erfgoed en Het Nieuwe Instituut is ontwikkeld, tot de finalisten behoort! Andere kanshebbers in deze categorie zijn:

Evidence-­based postgraduate education in digital information management, University College Dublin; Ibadan/Liverpool Digital Curation Curriculum Review Project, Universities of Ibadan and Liverpool; The Archivist’s Guide to KryoFlux, Universities of Texas, Duke, Los Angeles, Yale and Emory.

“It is so encouraging to see that new and excellent quality teaching and communications resources continue to be designed by and for the whole community. Through their work, each of the finalists in this category has already contributed a huge amount in our shared quest to maintain continued access to digital objects.”
Sharon McMeekin, Head of Training and Skills (Digital Preservation Coalition)

Over de cursus

Leren Preserveren komt tegemoet aan de behoefte aan kennis en competenties op het gebied van digitale duurzaamheid bij veel collectiebeherende instellingen in Nederland. De duurzame toegang tot digitaal erfgoed wordt bedreigd door een gebrek aan actuele kennis en kunde, zowel op de werkvloer als op management- en directieniveau. De omslag van ‘analoog’ naar ‘digitaal’ is in organisaties vaak nog gaande en medewerkers zijn zich niet allemaal voldoende bewust van het risico op informatieverlies. Met deze cursus hopen we hierin een verschil te maken. De coaches van Leren Preserveren zijn afkomstig van Het Nieuwe Instituut, het Nationaal Archief en het team van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Meer informatie

De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leveren aan het behouden van ons digitale erfgoed. Op de website van DPC leest u meer over de Digital Preservation Awards 2018 finalisten.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top