beeldband

Bon biní Aruba!

8 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Elk van de zestig organisaties die tot nu toe het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed onderschreef, is waardevol voor het netwerk. Maar een van de nieuwe partners is wel erg bijzonder: de Biblioteca Nacional Aruba! Hiermee maakt het netwerk de stap naar het Caribisch deel van het Koninkrijk en het overzeese gebied.

Potentiële meerwaarde

‘Kleine erfgoedorganisaties in kleine (eiland)samenlevingen komen al snel knelpunten tegen op het gebied van schaalgrootte en beschikbaarheid van expertise,’ zegt Astrid Britten, directeur van de Biblioteca Nacional Aruba. ‘Hierin ligt voor ons de potentiële meerwaarde om deel uit te maken van een groter geheel – en dus deel te nemen aan het NDE.’

Taart voor het bibliotheekpersoneel! De Arubaanse bakker Bright Bakery maakte deze mooie taart.

Over het manifest

Onderdeel zijn van het Netwerk Digitaal Erfgoed betekent werken volgens bepaalde principes en een verschuiving van ‘instellingsdenken’ naar ‘netwerkdenken’. Een groeiend aantal organisaties uit de erfgoedsector staat achter deze werkwijze en gelooft dat we alleen het maximale uit digitaal erfgoed kunnen halen als we hierin samen optrekken. Zij onderschrijven daarom het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Staat jouw organisatie al op de kaart? Lees meer over het manifest.

 

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top