beeldband

BitCurator lanceert versie 1.0

29 september 2014 Gepubliceerd door

Afgelopen donderdag lanceerde het BitCurator project versie 1.0 van BitCurator, een open-source software omgeving voor het uitvoeren van “digital forensics”. BitCurator is vooral bedoeld om bibliotheken, archieven en museums te helpen bij het verwerven en verwerken van born digital materiaal. Zo kun je er forensische images mee maken, een bestandsysteem analyseren, persoonlijke en/of gevoelige informatie identificeren en technische metadata vastleggen en exporteren. Nu dat het project afloopt wordt het beheer van de BitCurator omgeving ondergebracht bij het BitCurator Consortium (BCC).

Er is drie jaar aan de BitCurator omgeving gewerkt door de School of Information and Library Science (SILS) aan de University of North Carolina en het Maryland Institute for Technology in the Humanities (MITH) aan de University of Maryland. Het project werd mogelijk gemaakt door financiering uit de Andrew W. Mellon Foundation.

Meer informatie over het project is te vinden op http://bitcurator.net. Alle BitCurator software, documentatie en instructiemateriaal is gratis te downloaden van http://wiki.bitcurator.net.

Eerder gaf Porter Olsen van het MITH een workshop over BitCurator. Lees hier het verslag.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top