beeldband

Bètaversie Voorzieningenvinder beschikbaar

6 juli 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

De bètaversie van de Voorzieningenvinder Digitale Duurzaamheid is nu te gebruiken op voorzieningen.ncdd.nl. Instellingen kunnen hier met verschillende zoekfilters vinden welk voorzieningenaanbod er in Nederland is op het gebied van duurzame toegang, met uitgebreide informatie per voorziening (tools, handreikingen, cursus en training, rapporten etc).

Samen bouwen aan een landelijk netwerk

De Voorzieningenvinder is een resultaat van het project Gedistribueerde voorzieningen dat wordt uitgevoerd in het Netwerk Digitaal Erfgoed, gecoördineerd door de NCDD. Het project bouwt voort op de resultaten en aanbevelingen van het onderzoek naar een landelijke voorziening voor duurzame toegang tot digitale data (PDF) dat in 2015 door de NCDD werd uitgevoerd. Het onderzoek bevat een model dat laat zien welke zaken een organisatie nodig heeft om duurzame toegankelijkheid tot digitale informatie te borgen en welke van die zaken gedeeld kunnen worden met andere organisaties, zodat we kunnen toewerken naar een landelijk netwerk van voorzieningen.

Inventarisatie van voorzieningen

In een vervolg op het onderzoek inventariseerden de onderzoekers bij een tiental organisaties welke diensten en voorzieningen op het gebied van duurzame toegang zij in huis hebben die ook door andere organisaties kunnen worden gebruikt. De resultaten van die inventarisatie zijn verwerkt in deze Voorzieningenvinder, zodat geïnteresseerde organisaties snel zicht kunnen krijgen op wat er voor hen beschikbaar is. Dit brengt ons een stap dichterbij het gewenste landelijke netwerk van voorzieningen voor duurzame toegang tot digitale informatie. In deze bètaversie zijn nu de voorzieningen opgenomen die de afgelopen twee jaar in het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar van het Netwerk Digitaal Erfgoed zijn ontwikkeld.

Werk in uitvoering

Deze bètaversie van de Voorzieningenvinder is een eerste stap. In volgende versies wordt de catalogus uitgebreid, zowel wat functionaliteiten betreft als het aantal opgenomen voorzieningen en daarmee het aantal leveranciers.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top