beeldband

AV-professionals: tips voor werken zonder fysieke collectie

21 april 2020 Gepubliceerd door

Thuiswerken zonder toegang tot de fysieke collectie – hoe doe je dat als AV-professional? DEN Kennisinstituut cultuur & digitalisering en AVA_net organiseerden er vorige week een sessie over.

Foto: pixabay / StartupStockPhoto

Uitdagingen en kansen

Acht experts van uiteenlopende instellingen schoven bij de live sessie aan: het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Muziekweb, het Flevolands Archief en het MBO Bonaire. Acute organisatorische vraagstukken kwamen aan de orde. Bijvoorbeeld: hoe houd je alle mensen aan het werk die bij digitalisering en het depot werken, hoe werk je samen en in welke vorm kun je de publieksdiensten aanbieden?

Maar er werd ook gekeken naar mogelijke kansen en uitdagingen in deze nieuwe situatie. Want wat wordt bijvoorbeeld het langetermijnperspectief? Op dit moment wordt het publiek verrast met creativiteit en flexibiliteit van erfgoedprofessionals en ontstaan er nieuwe vormen van samenwerking die een duurzaam positief effect zullen hebben. Zo heeft Muziekweb een online platform voor conservatoriumstudenten in het leven geroepen. En worden eindgebruikers nog meer betrokken bij het ontsluiten van erfgoed.

Lees het hele artikel, met tips en links ter inspiratie, op de website van DEN

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top