beeldband

Artikel over netwerk van erfgoedinformatie in Archievenblad

19 november 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Deze maand bevat het Archievenblad een interessant artikel over de manier waarop erfgoedinstellingen ervoor kunnen zorgen dat eindgebruikers erfgoed eenvoudiger kunnen zoeken en vinden. Instellingen werken hier gezamenlijk aan in het werkpakket Digitaal Erfgoed BruikbaarNetwerk van het Digitaal Erfgoed.

Waarom informatie koppelen?

Er zijn inmiddels veel erfgoedcollecties digitaal beschikbaar en het worden er steeds meer. De samenleving plukt hiervan meer en meer de vruchten, maar de vraag is hoe eindgebruikers nog beter bediend kunnen worden. Het ideaal is dat zij erfgoedinformatie gemakkelijk kunnen vinden zonder last te hebben van de grenzen tussen collecties, instellingen of sectoren. Hoe kunnen erfgoedorganisaties hun informatie koppelen in een netwerk? Lees in het artikel Erfgoed eenvoudiger zoeken en vinden. Samen bouwen aan een netwerk van erfgoedinformatie (PDF) hoe de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed hierop een antwoord biedt.

Meer informatie

Dit artikel is het derde in een reeks artikelen over digitaal erfgoed. Zo verschenen eerder een artikel over digitale archieven in Nederland en een artikel over webarchivering.

Met vragen over het artikel over erfgoedinformatie kun je terecht bij Wilbert Helmus, programmamanager Digitaal Erfgoed Bruikbaar.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top