beeldband

Artikel over Leren Preserveren in Archievenblad

1 juli 2019 Gepubliceerd door

Innovatie en deskundigheidsbevordering zijn essentieel voor het versterken van de rol van erfgoed binnen de digitale samenleving. In het Archievenblad van juni/juli 2019 vertelt Frans Neggers, digitaal archivaris en projectleider Leren Preserveren, over de achtergrond en opzet van de cursus Leren Preserveren.

Opleidingsaanbod duurzame toegankelijkheid

In ruim tien jaar tijd is de kennis over duurzame toegankelijkheid flink gegroeid en gedeeld via onder meer de NCDD/NDE-website, studiedagen, symposia en workshops. Het aanbod van opleidingen in Nederland bleef echter achter. Er was vooral aandacht nodig voor het bijbrengen van vaardigheden om kennis binnen de praktijk toe te passen. Daarom ontwikkelde de NCDD in samenwerking met Het Nieuwe Instituut ‘Leren Preserveren’. De cursus wordt sinds 2017 succesvol gegeven en maakt inmiddels ook deel uit van het curriculum van de Reinwardt Academie. Daarbij wil Leren Preserveren ook gaan bijdragen aan het bereiken van regionale en lokale erfgoedinstellingen en aan de opleiding van professionals binnen het reguliere erfgoed- en archiefonderwijs.

Lees het hele artikel ‘Leren Preserveren: samen werken aan duurzame toegankelijkheid’ [PDF] uit het Archievenblad 2019 nr. 6.

Ook Leren Preserveren?

De groepscursus Leren Preserveren start op 8 oktober 2019 in Zwolle. Wil je meer weten over de cursus of inschrijven? Ga naar www.lerenpreserveren.nl.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top