beeldband

9 nieuwe organisaties onderschrijven manifest voor digitaal erfgoed

20 februari 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

De afgelopen maanden schaarden 9 nieuwe erfgoedorganisaties zich middels het ondertekenen van het manifest achter de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. Daarmee geven zij het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed in Nederland een extra impuls.

Groeiende beweging

Het gaat om het Utrechts Archief, Stichting Omroep Muziek, het Flevolands Archief, Van Gogh Museum, het Gelders Archief, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers, Tresoar, Stadsarchief Breda en het Westfries Archief. Dat brengt het totaalaantal instellingen nu op 38. Op korte termijn verwachten we weer een aantal nieuwe organisaties te mogen verwelkomen.

Femia Siero en Alexander Ivanov van Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers onderschreven het manifest tijdens het NDE Nieuwjaarsevent op 16 januari 2019 in Arnhem.

Samen optrekken

Onderdeel zijn van het Netwerk Digitaal Erfgoed betekent werken volgens bepaalde principes en een verschuiving van ‘instellingsdenken’ naar ‘netwerkdenken’. Een groeiend aantal organisaties uit de erfgoedsector staat achter deze werkwijze en gelooft dat we alleen het maximale uit digitaal erfgoed kunnen halen als we hierin samen optrekken.

Wil jouw organisatie zich hierbij aansluiten? Of wil je het volledige overzicht van ondertekenaars zien? Ga dan naar de Manifestpagina of neem contact met ons op via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Ook Luc de Vries onderschreef namens Tresoar het manifest tijdens het NDE Nieuwjaarsevent 2019.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Sebastiaan ter Burg en beschikbaar onder een Creative Commons BY 2.0 Generic licentie. Alle foto’s van het evenement zijn op zijn Flickr account te zien.  

 

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top