beeldband

31 maart World Backup Day: stel uw foto’s en documenten veilig

28 maart 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Op 31 maart is het World Backup Day: een initiatief gericht op particulieren om wereldwijd meer aandacht genereren voor het groeiende probleem van verlies van digitale informatie door bijvoorbeeld gestolen telefoons, computervirussen of brandschade. Een back-up is een kopie van de bestanden, het liefst opgeslagen op een andere plek, waardoor het risico op informatieverlies kleiner wordt.

Stel je informatie veilig

Tips voor het goed en veilig bewaren van uw digitale documenten, vakantiefoto’s, administratie en dergelijke zijn onder andere hier te vinden:

Behouden van ons nationale digitale geheugen

Voor het veiligstellen van persoonlijke digitale informatie is het maken van een back-up heel zinnig. Voor digitale informatie die voor grote groepen mensen van belang is en die voor de lange termijn bewaard moet blijven (omdat het digitaal erfgoed is, om juridische redenen, voor onderzoeksdoeleinden of om andere redenen), is een backup echter niet genoeg. Daarom werkt een groeiend aantal collectiebeherende instellingen uit de sectoren archief, bibliotheek, musea/cultuur en audiovisueel en wetenschap in Nederland samen aan het duurzaam toegankelijk houden van ons nationale digitale geheugen. Lees meer

 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top