beeldband

100 leden kennisplatform Webarchivering

26 september 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter

Het kennisplatform Webarchivering, een plek voor discussie en kennisdeling op online platform Pleio, telt nu meer dan 100 leden. Archief- en informatieprofessionals uit alle sectoren (archief, bibliotheek, media/AV, wetenschap, cultuur etc) kunnen gratis lid worden en deelnemen.

Kennisplatform Webarchivering

De Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (in de persoon van programmamanager Marcel Ras) en de landelijke expertgroep Webarchivering zijn aanjagers van het kennisplatform over webarchivering. Hier worden allerlei onderwerpen besproken door deelnemers, met als rode draad het duurzaam toegankelijk houden van de – zeer veranderlijke – inhoud van het internet, onder andere voor onderzoeksdoeleinden. Recente discussies gaan onder andere over het publiekelijk toegankelijk maken van social media-collecties, database-archivering versus crawling en de concepthandreiking webarchivering van het Nationaal Archief.

KIA

Het kennisplatform Webarchivering is onderdeel van het Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA). Initiatiefnemers Nationaal Archief, KVAN/BRAIN en Archief 2.0 hebben onder het motto ‘kennisdelen zit in ons DNA’ 16 kennisplatforms ingericht om online kennis te delen en samen te werken, tussen instellingen en tussen sectoren. Andere kennisplatforms waarin digitale duurzaamheid een rol speelt zijn Preservation, E-depot en Metadata.

Meer informatie

Meld u aan voor het kennisplatform Webarchivering via KIA. Heeft u vragen over webarchivering en de samenwerking in Nederland op dit gebied? Neem dan contact op met Marcel Ras van Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid en het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top