• nl

Catalogus Duurzaamheidsbeleid

In maart 2017 leverde een projectteam onder leiding van Barbara Sierman (Koninklijke Bibliotheek) de Nederlandse versie op van de Catalogue of Policy Elements (in 2014 gepubliceerd door het Europese project SCAPE). Deze Nederlandstalige opsomming en uitwerking van de elementen van duurzaamheidsbeleid is online te raadplegen op de Wiki van de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD): Catalogus Duurzaamheidsbeleid.

Bij de uitwerking van de beleidselementen wordt een (waar mogelijk Nederlands) voorbeeld gegeven. Hiermee komt het projectteam tegemoet aan een veelgehoorde behoefte van instellingen om informatie over digitale duurzaamheid in het Nederlands te kunnen gebruiken.

NB: de NCDD maakt inmiddels deel uit van het Netwerk Digitaal Erfgoed. De Catalogus Duurzaamheidsbeleid wordt op korte termijn verplaatst naar de webomgeving van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Screenshot van de Catalogus Duurzaamheidsbeleid

Screenshot van de Catalogus Duurzaamheidsbeleid

 

Meer informatie

De Catalogus Duurzaamheidsbeleid wordt doorontwikkeld in het project Preservation policies binnen het werkprogramma Digitaal Erfgoed Houdbaar. Bij vragen kun je contact opnemen met projectleider Barbara Sierman (Koninklijke Bibliotheek) via barbara.sierman@kb.nl.
Translate »
Top