• nl
beeldband

World Backup Day

31 maart 2017 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
31-03-2017
Hele dag


World Backup Day wil wereldwijd meer aandacht genereren voor het groeiende probleem van verlies van digitale informatie door bijvoorbeeld gestolen telefoons, computervirussen of brandschade. Van de website, waar overigens ook tips opstaan voor back-upmethodes:

—————-

Wat is een back-up?

Een back-up is een kopie van al je belangrijke bestanden – bijvoorbeeld familiefoto’s en video’s, belangrijke documenten en e-mails.
In plaats van je bestanden op één plaats te bewaren (zoals op je computer) maak je een kopie en slaat die op een veilige plaats op.

 Waarom zou ik een back-up maken?

Je bestanden kwijtraken gebeurt vaker dan je denkt.
Ben je weleens je telefoon, camera of tablet verloren? Dat telt ook. Je bestanden zouden niet zijn verloren met een back-up.
Eén klein ongeluk of één kleine fout kan alle belangrijke spullen waar je om geeft wissen.

—————–

Behouden van ons nationale digitale geheugen

Voor het veiligstellen van persoonlijke digitale informatie is het maken van een backup heel zinnig. Voor digitale informatie die voor grote groepen mensen van belang is en die voor de lange termijn bewaard moet blijven (omdat het digitaal erfgoed is, om juridische redenen, voor onderzoeksdoeleinden of om andere redenen), is een backup echter niet genoeg. Daarom werkt een groeiend aantal collectiebeherende instellingen uit de sectoren archief, bibliotheek, musea/cultuur en audiovisueel en wetenschap in Nederland samen aan het duurzaam toegankelijk houden van ons nationale digitale geheugen. Lees meer

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top