• nl
beeldband

Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

5 november 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05-11-2020
11:30 - 13:30


Binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed is een Zelfscan Digitaal Erfgoed ontwikkeld. Met dit online instrument kunnen instellingen een zelfscan uitvoeren over de mate van hun digitale volwassenheid en de stappen die ze kunnen zetten bij het vergroten daarvan. Tijdens deze online workshop hoor je meer over de Zelfscan en hoe je deze kunt inzetten om de erfgoedinformatie binnen je instelling beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is ontwikkeld voor met name kleine en middelgrote instellingen en geeft praktijkgerichte adviezen op basis van de resultaten van een zelfevaluatie. Wat is de staat van de digitale collectie binnen jouw instelling? Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden aan andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Deze en andere vragen worden tijdens de workshop behandeld.

Inschrijven

Meld je met dit inschrijfformulier snel aan voor deze gratis workshop.

Meer informatie

Op 5 november, tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, organiseren we diverse online workshops. Aan de workshop rond de Zelfscan Digitaal Erfgoed kunnen 20 mensen deelnemen. Deelname is kosteloos. Na inschrijving krijg je ongeveer een week voor aanvang een link toegestuurd voor het volgen van de workshop. Heb je vragen? Neem dan contact op met elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top