• nl
beeldband

Workshop Erfgoed voor onderwijs op een duurzame manier

5 november 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05-11-2020
10:00 - 11:15


Wanneer je als culturele instelling digitaal lesmateriaal voor het onderwijs ontwikkelt, dan wil je natuurlijk dat dit materiaal zo lang mogelijk goed vindbaar en bruikbaar is. Er komt veel kijken bij het duurzaam ontwikkelen van digitaal lesmateriaal. Een onderdeel hiervan is het zorgen voor goed werkende URL’s. Maar hoe zorg je ervoor dat deze linkjes goed blijven werken?

Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed hebben de handen ineengeslagen om culturele instellingen, makers van lesmateriaal en verbinders hierbij te helpen. Tijdens deze workshop geven we je concrete handvatten en tips om links van en in jouw aanbod goed te laten werken. Denk hierbij aan de URL’s op je eigen website en verwijzingen naar bronnen, artikelen of websites die jouw lesmateriaal onderbouwen en verrijken. Veel van deze links verdwijnen en veranderen. Hoe zorg je er dan voor dat ze het ook de komende maanden en zelfs jaren blijven doen? In deze workshop geven we aan de hand van praktijkvoorbeelden antwoord op deze vraag.

Op 5 november, tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, organiseren we diverse workshops. Aan de online workshop Erfgoed voor onderwijs op een duurzame manier kunnen maximaal 20 mensen deelnemen.

Inschrijven

Meld je met dit inschrijfformulier snel aan voor deze gratis workshop.

Meer informatie

Deze workshop wordt via Zoom gegeven. Na inschrijving krijg je ongeveer een week voor aanvang een link toegestuurd voor het volgen van de workshop. Heb je vragen? Neem dan contact op met  elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top