• nl
beeldband

Workshop AVG voor erfgoedinstellingen

1 juni 2018 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
01-06-2018
09:30 - 12:00

Locatie
Meisjeshuis


De nieuwe privacywet heeft invloed op persoonsgegevens van klanten, medewerkers en vrijwilligers. Denk bijvoorbeeld aan de ledenadministratie, mailings voor nieuwsbrieven of bezoekersregistraties.
 
Maar ook in de collecties zelf of in de registratie van deze collecties zijn persoonsgegevens te vinden die al dan niet ter beschikking worden gesteld: in de studiezaal of online. Hoe moeten en mogen de vele persoonsgegevens eigen aan genealogische archieven, foto’s, rouwprentjes etc. in de toekomst bewaard en ontsloten worden. Wat mag wel en wat niet? Geeft de wet daar eigenlijk al voldoende duidelijkheid over? Hoe kunnen en moeten we hier dan mee omgaan in de praktijk?
 
In een ochtend georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland krijgt u toelichting bij het begrip persoonsgegevens, het verwerken ervan op organisatieniveau en het wel of niet bewaren, ontsluiten en beschikbaar stellen ervan op collectieniveau.
 
De workshop is met name gericht op erfgoedinstellingen die niet onder de Archiefwet vallen, zoals musea en historische verenigingen.
 
Meer informatie en aanmelden vindt u op de website van Zelf doen in erfgoed en groen.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top