• nl
beeldband

What’s in the Web Archive?

10 oktober 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10-10-2018
14:00 - 17:00

Locatie
Koninklijke Bibliotheek


Altijd al benieuwd geweest wat er in een webarchief zit en wat er met de inhoud ervan kan worden gedaan? Hou je je bezig met webarchivering of webarchieven? Kom dan op woensdag 10 oktober met je laptop naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag voor een interactieve workshop onder leiding van Ian Milligan, University of Waterloo.

Over de workshop

Tijdens de workshop “What is in the Web Archive”, die wordt georganiseerd door de Koninklijke Bibliotheek en het Netwerk Digitaal Erfgoed, staat de inhoud van het webarchief en de gearchiveerde websites centraal. Hoe is een site in een webarchief opgeslagen, wat is een .warc bestand, wat zit er in dit bestand, wat kan een gebruiker hiermee en wat voor techniek is hiervoor nodig? Hoe kan tekstanalyse en netwerkanalyse worden uitgevoerd op basis van een webarchief? Al deze vragen komen tijdens de workshop aan de orde.  Bovendien kun je de technieken ter plekke zelf uitproberen.

De workshop Webarchivering zal worden geleid door Ian Milligan, Associate Professor, Department of History, University of Waterloo met ondersteuning van Kees Teszelszky  van de Koninklijke Bibliotheek.  Deelnemers worden gevraagd om een laptop met installatierechten mee te nemen met Mac of Linux (of eventueel Windows 10). Nu al benieuwd? Lees dan alvast over de Archives Unleashed Toolkit

Internet Archive servers in San Francisco, photo by Ian Milligan.

Programma:

14:00 Presentatie Ian Milligan en demonstratie van de Archives Unleashed Toolkit

15:00 Workshop

16:30 Presentatie van de resultaten

17:00 Borrel

Meer informatie:

De workshop wordt in vergaderzaal Visboek (B) van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag gehouden. Je kunt je kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen aan Marcel Ras (Netwerk Digitaal Erfgoed). Wees er snel bij, want er is maar plek voor 25 deelnemers. Je bent welkom nadat je een bevestiging van deelname hebt ontvangen. De voertaal tijdens deze workshop is Engels.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top