• nl
beeldband

Week van het Digitaal Erfgoed (WDE)

25 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
25-11-2019 - 30-11-2019
Hele dag


Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 november vieren we de Week van het Digitaal Erfgoed: bomvol, spraakmakend en inspirerend. Neem deel aan een van de bijeenkomsten of organiseer er zelf één.

Op deze pagina vind je achtergrondinformatie over de Week. Op de website Week van het Digitaal Erfgoed staan alle bijeenkomsten, nieuws en informatie over de sprekers overzichtelijk bij elkaar.

Kennis, inspiratie en ontmoeting

De Week van het Digitaal Erfgoed is waar erfgoedprofessionals elkaar ontmoeten om kennis te delen, inspiratie op te doen en contacten te leggen. Eerdere edities werden in 2015 en 2017 georganiseerd, met honderden deelnemers uit alle sectoren en windstreken.

Het netwerk en jij

In de Week staat de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed centraal: als erfgoedsector willen we de maatschappelijke impact van digitaal erfgoed vergroten door het optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Daartoe ontwikkelen we voorzieningen en delen we kennis. Het Netwerk Digitaal Erfgoed is de plek waar dat gebeurt: de ontmoetingsplaats, het “gezamenlijke lab”. Dit netwerk vormen we met elkaar. Ieders betrokkenheid en inbreng telt dus mee, groot en klein. Welke rol kan jouw organisatie hierin spelen?

Programma

Maandag: gezamenlijke start

We trappen op maandag 25 november af met een groot evenement op een prachtige locatie: de nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’ bij het Koelhuis in Zutphen. Het wordt een interactief programma gericht op de praktijk. Iedereen is welkom, en met name ook kleinere erfgoedinstellingen. Samen geven we de Week een goede start.

Dinsdag – zaterdag: inhoudelijke bijeenkomsten

Van 26 tot en met 30 november zijn er allerlei themabijeenkomsten door het hele land, georganiseerd door partners in het netwerk. Dit is dé gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen, te praten over de praktijk in jouw organisatie en om zelf discussies en uitwisseling van kennis te organiseren. Zo wordt het een week voor en door het netwerk.

Een overzicht van alle bijeenkomsten die al bekend zijn, vind je op de website van de Week van het Digitaal Erfgoed. Dit rijtje wordt continu aangevuld – misschien ook met een bijeenkomst bij jouw organisatie?

Meer informatie

Het startevenement en alle themabijeenkomsten zijn zoveel mogelijk gratis toegankelijk. Blijf op de hoogte via de website van de Week van het Digitaal Erfgoed en via Twitter: #WDE2019.

Categorie :, , ,

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top