• nl
beeldband

Week van het Digitaal Erfgoed (WDE)

7 april 2017 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
07-04-2017 - 14-04-2017
Hele dag


Week van het Digitaal Erfgoed

In 2015 vond de eerste editie van de Week van het Digitaal Erfgoed plaats. In deze tweede editie organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed van 7 tot 14 april door het hele land bijeenkomsten rondom digitaal erfgoed.

Programma

De aftrap van deze week vormt de conferentie van het Netwerk Digitaal Erfgoed tijdens het Erfgoed Event op 7 april. Sprekers zijn onder andere Lily Knibbeler (Koninklijke Bibliotheek), Afke van Rijn (Directeur Media en Creatieve industrie, Ministerie OCW), en Harry Romijn (Groninger Archieven). Vervolgens organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) van 10 tot en met 14 april verschillende praktische deelsessies rondom NDE-voorzieningen waar instellingen gebruik van kunnen maken. Deze deelsessies zijn gekoppeld aan de projecten die in het Netwerk Digitaal Erfgoed uitgevoerd worden door samenwerkende instellingen. Hoofdthema’s zijn zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed. De NCDD coördineert het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar, dat zich richt op duurzame toegankelijkheid.

Activiteiten Digitaal Erfgoed Houdbaar

Vanuit het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar vinden er acht verschillende workshops plaats in de week van 10-14 april. Inschrijving opent op dinsdag 14 februari en verloopt via de website van de NCDD, coördinator van dit werkpakket. Houd de NCDD-agenda in de gaten voor de workshops. Alle bijeenkomsten die deel uitmaken van de Week van het Digitaal Erfgoed, zijn te herkennen aan de letters ‘WDE’ in de titel.
Beschrijvingen van deze workshops en de bijeenkomsten vanuit de andere werkpakketten zijn ook te vinden op de website van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Netwerk Digitaal Erfgoed

Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is een samenwerkingsverband dat zich richt op de vergroting van de maatschappelijke waarde van (digitaal) erfgoed. Om dat te bereiken worden collecties van archieven, bibliotheken, musea en andere instellingen beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar gemaakt. De Nationale Strategie van het NDE biedt hiervoor een gezamenlijk perspectief.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top