• nl
beeldband

The Big Picture van duurzame toegang (WDPD)

7 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
07-11-2019
Hele dag


7 november is het weer Werelddag van de Digitale Duurzaamheid (#WDPD2019). Archieven, musea en andere instellingen besteden op deze dag aandacht aan het duurzaam toegankelijk maken van digitale collecties. Kom naar de bijeenkomst in Rotterdam, of organiseer je eigen evenement.

‘The Big Picture’: Over beleid, kosten en infrastructuur voor duurzame toegang

Het Stadsarchief Rotterdam en Het Nieuwe Instituut organiseren dit jaar het centrale evenement van de WDPD, in het kader van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het evenement in Rotterdam heeft als thema ‘The big picture’. Hoe leg je digitale duurzaamheid vast in beleid, hoe beheers je de kosten en welke infrastructuur is er nodig? En hoe verbind je deze 3 onderdelen in de praktijk om het maximale eruit te halen? Het ochtendprogramma bestaat uit presentaties van erfgoedinstellingen en in de middag gaan we in een workshop aan de slag met deze elementen.

Zet 7 november alvast in de agenda! Meer informatie over het programma, de locatie en (kosteloos) inschrijven vind je binnenkort op deze pagina.

werelddag-digitale-duurzaamheid

World Digital Preservation Day 2019

Overal ter wereld zijn initiatieven om kennis en ervaring te delen zodat we ons digitale erfgoed ook voor de lange termijn kunnen behouden. De Digital Preservation Coalition (DPC) doet dit vanuit Britse wortels en is initiatiefnemer van de jaarlijkse Werelddag voor de Digitale Duurzaamheid. In Nederland werkt de erfgoedsector samen in het Netwerk Digitaal Erfgoed om erfgoed optimaal zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft een friendship agreement met DPC en coördineert de activiteiten in Nederland in het kader van WDPD.

WDPD: hoe sta jij erbij stil?

De Werelddag voor de Digitale Duurzaamheid is bij uitstek een dag voor professionals om hun kennis te delen en te laten zien waar zij mee bezig zijn. Lees meer over hoe jij hieraan kunt bijdragen.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top