• nl
beeldband

WDE: workshop ‘Scoremodel voor digitale duurzaamheid’

11 april 2017 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
11-04-2017
13:30 - 16:30

Locatie
Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch


Het Scoremodel Digitale Duurzaamheid is een laagdrempelige online tool die u kunt gebruiken als voorbereiding op een certificeringstraject. Na het doorlopen van een vragenlijst geeft het Scoremodel u inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat op het gebied van duurzame toegang tot de digitale collectie. Ook volgen er uit de tool concrete actiepunten om mee aan de slag te gaan, om zo de meest urgente zaken (gedefinieerd als ‘hoog risico’) aan te pakken.

In deze workshop wordt u begeleid in het invullen van het scoremodel voor uw eigen organisatie. De resultaten worden gedeeld met de groep. Experts geven advies en toelichting op de onderwerpen en de resultaten. De workshop wordt geleid door Robert Gillesse (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) en Rony Vissers (PACKED, Vlaanderen).

Over het scoremodel

Het Scoremodel Digitale Duurzaamheid is ontwikkeld door Digitaal Erfgoed Nederland en het Vlaamse PACKED. In het project ‘Routekaart voor certificering e-depots‘ van het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt het model op dit moment geactualiseerd en uitgebreid.

Doelgroep

De workshop is interessant voor eenieder met interesse voor de duurzame bewaring van digitale collecties, ongeacht sector/domein.

Programma en locatie

13.00 uur: Inloop (koffie/thee/broodjes aanwezig)

13:30 uur: Welkom + introductie scoremodel

14:00 uur: Ronde 1: invullen van een eerste deel van het scoremodel (in groepjes of individueel) + plenaire bespreking en discussie

14.55 – 15.10 uur: Koffie/theepauze

15.10 uur: Ronde 2: invullen van een tweede deel van het scoremodel (in groepjes of individueel) + plenaire bespreking en discussie

16:00 uur: Presentatie over de opgang naar certificering en de rol van het scoremodel daarin

16.15 uur: Afsluiting, verdere vragen en discussie

16.30 uur: Borrel

Aanmelden en locatie

Deelname is kosteloos na online aanmelding via het formulier onderaan deze pagina. Eventuele dieetwensen voor de lunch kunt u vermelden in het vakje ‘Overig’. Na aanmelding rekenen we op uw komst. Kunt u onverhoopt niet komen? Help ons verspilling te voorkomen en meld u tijdig af via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

De netwerkbijeenkomst vindt plaats bij het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch (let op: eerder was de bijeenkomst gepland bij het naburige Erfgoed Brabant). Bekijk de website van het Stedelijk Museum voor een routebeschrijving. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Ochtendworkshop

Voorafgaand aan de workshop ‘Scoremodel voor digitale duurzaamheid’ vindt van 10.00 uur tot 12.30 uur in dezelfde zaal de netwerkbijeenkomst ‘Vraag maar raak: beginnen met duurzame toegankelijkheid‘ plaats. U kunt zich ook hiervoor kosteloos aanmelden. Kijk daarvoor op de pagina van deze bijeenkomst.

De Week van het Digitaal Erfgoed

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Week van het Digitaal Erfgoed (WDE), een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed om aandacht te besteden aan het beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed. De bijeenkomsten rondom de ‘houdbaarheid’ van digitaal erfgoed worden georganiseerd in samenwerking met de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. De inschrijvingen hiervoor verlopen via de NCDD-agenda.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de Week van het Digitaal Erfgoed op de WDE-website.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top