• nl
beeldband

WDE: Netwerkbijeenkomst ‘Vraag maar raak: beginnen met duurzame toegankelijkheid’

11 april 2017 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
11-04-2017
10:00 - 12:30

Locatie
Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch


Tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Vraag maar raak: beginnen met duurzame toegankelijkheid’ brengen wij kennisvragen en -aanbod bij elkaar. Dit is dé gelegenheid om een persoonlijk antwoord te krijgen op al uw vragen rondom de duurzame toegang tot digitale informatie, ongeacht het type informatie, het soort instelling of het bestandsformaat. U stuurt uw vraagstuk van tevoren in en wij zorgen dat er een expert op dat terrein aanwezig is, werkzaam bij een van de instellingen in het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. Ter plekke kunnen de experts u adviseren of doorverwijzen en informeren over de mogelijkheden die het landelijke netwerk biedt. Omgekeerd heeft u misschien zelf ook kennis en ervaring in te brengen over bepaalde onderwerpen rondom digitale duurzaamheid, maar dit is niet noodzakelijk.
(NB: deze bijeenkomst was eerder getiteld: ‘Tussen kunst en kilobyte’)

Bont gezelschap

De bijeenkomst staat open voor alle nieuwkomers, experts en nieuwsgierigen die elkaar willen helpen. Informatieprofessionals, designers, programmeurs, kunstenaars, archivarissen, architecten, fotografen, digitaal-erfgoed-specialisten, juridische experts: iedereen die werkt met digitaal erfgoed is welkom. Hier ontmoeten cultuur, wetenschap, overheid en bedrijfsleven elkaar.

Centraal staan de vragen van deelnemers en om die reden is de deelname beperkt tot maximaal 40 personen. Het succes van de middag staat of valt dan ook met de vraagstelling, de interactie en de cases die deelnemers meenemen. Heeft u vragen over de duurzame toegang tot digitale informatie? Aarzel niet en stel ze aan onze experts. We helpen u graag.

Voorbeeldvragen

Bij aanmelding geeft u uw vraag en/of casus door en ook uw eventuele expertisegebied (u kunt uw vraag eventueel ook op een later moment doorgeven via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl). Vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over het tegengaan van linkrot / de invoering van persistent identifiers, het opstellen van duurzaamheidsbeleid, het omgaan met (voorkeurs)bestandsformaten, het overtuigen van het management, of het organiseren van voldoende kennis, kwaliteit en financiering. Dit zijn slechts voorbeelden; alle vragen rondom duurzame toegankelijkheid zijn welkom, van groot tot klein, van elk type instelling in elke sector. We vragen u zo specifiek mogelijk te zijn in het beschrijven van uw vraagstuk.

Programma en locatie

De inloop is om 9.30 uur. De bijeenkomst start om 10.00 uur met een ontmoetingsronde en korte presentaties van een aantal inhoudelijke thema’s. Daarna begint het echte werk in groepen met vergelijkbare profielen, waarbij we vraagstellers aan experts koppelen. We sluiten af om 12.30 uur. Er staat dan een broodjesbuffet voor wie wil.

Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst vindt om 13.30 uur in dezelfde zaal de workshop Scoremodel Digitale Duurzaamheid plaats. Deze workshop richt zich op organisaties die klaar zijn voor de eerste stappen richting digitale duurzaamheid en is daarmee een mooie aansluiting op de netwerkbijeenkomst. U kunt zich ook hiervoor kosteloos aanmelden. Kijk daarvoor op de pagina van deze workshop.

De netwerkbijeenkomst vindt plaats bij het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch (let op: eerder was de bijeenkomst gepland bij het naburige Erfgoed Brabant). Bekijk de website van het Stedelijk Museum voor een routebeschrijving. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Aanmelden

Deelname is gratis. Vul onderaan de pagina het aanmeldformulier in. In het veld ‘Opmerking’ kunt u uw functie en uw vraagstuk/case noteren, en desgewenst ook uw expertise. Met deze informatie kunnen wij een ‘digitaal profiel’ maken en zorgen voor een koppeling met het onderwerp en de personen die u zoekt.

Na aanmelding rekenen we op uw komst. Kunt u onverhoopt niet komen? Help ons verspilling te voorkomen en meld u tijdig af via info@www.netwerkdigitaalerfgoed.nl.

De Week van het Digitaal Erfgoed

Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Week van het Digitaal Erfgoed (WDE), een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed om aandacht te besteden aan het beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed. Van 7 tot en met 14 april vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats rondom diverse thema’s gerelateerd aan digitaal erfgoed. De bijeenkomsten rondom de ‘houdbaarheid’ van digitaal erfgoed worden georganiseerd in samenwerking met de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. De inschrijvingen hiervoor verlopen via de NCDD-site.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in de Week van het Digitaal Erfgoed op de WDE-website.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top