• nl
beeldband

WDE: conferentie Netwerk Digitaal Erfgoed

7 april 2017 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
07-04-2017
09:00 - 16:30

Locatie
1931 Congrescentrum Brabanthallen


Op 7 april organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een conferentie tijdens het ErfgoedEvent. De vrijdagmiddag zal in het teken staan van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Bekijk voor meer informatie en registratie de website van het Week van het Digitaal Erfgoed (WDE).

Week van het Digitaal Erfgoed

In 2015 vond de eerste editie van de Week van het Digitaal Erfgoed plaats. In deze tweede editie zullen van 7 tot 14 april door het hele land bijeenkomsten rondom digitaal erfgoed georganiseerd worden.

NDE-conferentie

De aftrap van deze week vormt de NDE-conferentie tijdens het Erfgoed Event. Het programma is bijna rond, sprekers zijn onder andere Lily Knibbeler (KB), Afke van Rijn (Directeur Media en Creatieve industrie, Ministerie OCW), en Harry Romijn (Groninger Archieven). Daarnaast organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een aantal praktische deelsessies rondom NDE-voorzieningen waar instellingen gebruik van kunnen maken. Ook maakt het NDE op de conferentie de uitkomsten van de nulmeting digitaal bereik erfgoed bekend.

Activiteiten Digitaal Erfgoed Houdbaar

Vanuit het werkpakket Digitaal Erfgoed Houdbaar worden een aantal workshops georganiseerd in de week van 10-14 april. Houd de website van de Week van het Digitaal Erfgoed en de NCDD in de gaten voor meer informatie en aanmeldingen.

Netwerk Digitaal Erfgoed

Het NDE is een samenwerkingsverband dat zich richt op de vergroting van de maatschappelijke waarde van (digitaal) erfgoed. Om dat te bereiken worden collecties van archieven, bibliotheken, musea en andere instellingen beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar gemaakt. De Nationale Strategie van het NDE biedt hiervoor een gezamenlijk perspectief.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top