• nl
beeldband

NDE-vragenuur: Linked Data

29 oktober 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
29-10-2020
11:00 - 12:00


Wie meer wil weten over linked data, sluit donderdag 29 oktober tussen 11 en 12 uur aan bij het NDE-vragenuur. Dan praten we met ICT-erfgoedspecialist Marian Hellema over het linken van data, wat dat precies inhoudt en welke stappen je als erfgoedinstelling moet zetten om je data als linked data aan te bieden aan de gebruiker. 

Erfgoedinstellingen beheren een schat aan informatie. Steeds meer daarvan is digitaal en beschikbaar via de eigen collectiewebsites. Voor erfgoedinstellingen is linked data dé manier om zich te verbinden aan andere informatiebronnen en collecties van derden. Collecties zijn beter vindbaar én er wordt waardevolle contextinformatie toegevoegd. Een gebruiker kan zo alle relevante informatie over een onderwerp bij elkaar vinden.

 

Meedoen?

Aanmelden voor het vragenuur hoeft niet, sluit donderdag 29 oktober gewoon aan via deze link. We laten een heldere video zien die het Linked Data concept uitlegt en daarna zit Marian Hellema klaar om vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom!

Categorie :,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top