• nl
beeldband

Uitreiking Digital Preservation Awards 2020

5 november 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05-11-2020
Hele dag


Bij de Digital Preservation Awards draait het om de zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren. De awards worden iedere twee jaar uitgereikt en zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een belangrijke en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed.

Het Netwerk Digitaal Erfgoed werkt al jaren actief samen met de Digital Preservation Coalition, hoofdorganisator van de DPA. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op 5 november 2020.

Zes categorieën

  • Collaboration and Cooperation;
  • Research and Innovation;
  • Teaching and Communications (gesponsord door het Netwerk Digitaal Erfgoed);
  • Most Distinguished Student Work in Digital Preservation;
  • Safeguarding the Digital Legacy;
  • Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector.

Tot 10 augustus kun je het beste Nederlandse initiatief nomineren! Schroom daarbij niet om je eigen onderzoek of project te nomineren.

Een anders dan anders uitreiking

In 2020 ziet de feestelijke uitreiking van de awards er net iets anders uit dan tijdens vorige edities. Verdere details volgen door alle coronaperikelen op een later moment.

Meer informatie

Op de website van DPC lees je meer over de nominatieprocedure, de prijscategorieën en de winnaars van de Digital Preservation Awards in 2018. Nomineren kan tot 10 augustus.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top