• nl
beeldband

Tweede online kennissessie auteursrecht voor kleine erfgoedorganisaties

12 november 2020 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
12-11-2020
14:00 - 15:00


De eerste kennissessie over auteursrecht, georganiseerd door de digitaal-erfgoed-coaches van het Netwerk Digitaal Erfgoed, krijgt een vervolg. Ging de eerste sessie over theoretische en juridische achtergronden, in de tweede sessie op 12 november staat de praktijk centraal.  

Praktijkvoorbeelden

Bij het digitaliseren en online plaatsen van (beeld)materiaal houd je als (vrijwillig) medewerker bij een erfgoedorganisatie altijd rekening met auteursrecht. Maar dat kan soms best ingewikkeld zijn. Want hoe kom je erachter of er op een collectiestuk auteursrecht rust? Hoe leg je dit vast? Hoe kun je auteursrechtelijke risico’s vermijden als je je collectie in een online beeldbank toont? In de sessie komen praktijkvoorbeelden aan bod die de digitaal-erfgoed-coaches tegenkomen in hun werk en waarin je je als kleine erfgoedorganisatie zult herkennen.

Programma

We hebben twee experts uit de theorie en praktijk bereid gevonden om te reageren op deze voorbeelden. Theoretisch deskundige Maarten Zeinstra is coördinator auteursrecht bij archieven-brancheorganisatie KVAN/BRAIN en specialist informatiemanagement bij het Noord-Hollands Archief. Roosje Keijser is coördinator team beschrijven & verwerven en vakspecialist verwerven particuliere archieven bij Het Utrechts Archief. Zij neemt ons mee in hun methode om auteursrecht te onderzoeken en daarover beslissingen te nemen. Een methode die ook voor kleinere erfgoedinstellingen goed bruikbaar is.

Meer informatie

Deze online kennissessie is een gezamenlijk initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de digitaal-erfgoed-coaches. De gratis kennissessie vindt plaats op donderdag 12 november 2020 van 14.00-15.00 uur. Er kunnen maximaal 250 mensen digitaal aanwezig zijn, dus vol=vol. De sessie wordt wederom opgenomen, die weer op Youtube te bekijken is. Meld je uiterlijk 11 november 16.00 aan via dit formulier.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top