• nl
  • en
beeldband

Transformation Digital Art

22 maart 2018 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
22-03-2018 - 23-03-2018
Hele dag

Locatie
LIMA


Na het succes van voorgaande jaren organiseert LIMA, Amsterdam op 22 en 23 maart 2018 voor de derde maal ‘Transformation Digital Art’, een internationaal symposium over born digital en software based kunstwerken en hun behoud voor de toekomst.

De voortdurende ontwikkeling van technologieën geeft kunstenaars de unieke mogelijkheid op artistiek vlak te experimenteren en creëren. Deze veranderlijkheid vormt echter ook een uitdaging voor de toekomstige presentatie van de werken. Behoud van en toegang tot software based kunstwerken is uitdagend vanwege onder meer het procesmatige en performatieve karakter van de werken, de oncontroleerbaarheid van de (presentatie)platformen en de (interpretatieve) rol van de conservatoren.

Hoe met de veranderlijkheid van digitale werken om te gaan is een vraag die kunstenaars, wetenschappers, critici, verzamelaar, conservatoren, curatoren en erfgoedspecialisten delen. Op het symposium zullen internationale sprekers hun vragen, aanpak, best practises en onderzoek uitwisselen met betrekking tot zowel door kunstenaars geïnitieerde als institutionele strategieën.

Lees meer op de website van LIMA.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top