• nl
beeldband

Toog-dag CLARIAH

9 maart 2018 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09-03-2018
Hele dag

Locatie
Koninklijke Bibliotheek


CLARIAH (Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities) is als project op weg naar de afronding (begin 2019). In de Toog-dag op 9 maart laten de partners zien wat er tot nu toe is bereikt en op welke manier er van de resultaten gebruik gemaakt wordt.

Programma en keynote Netwerk Digitaal Erfgoed

In de ochtend geven de CLARIAH Research Pilots en het Nationaal Archief een korte pitch over hun projecten. Vervolgens demonstreren diverse onderzoekers uit de geesteswetenschappen in de middagpauze hun resultaten tot nu toe. Om de samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en het Netwerk Digitaal Erfgoed in CLARIAH-PLUS (een vervolgproject dat hopelijk dit jaar wordt gehonoreerd) te versterken, is de keynote gewijd aan de samenwerking binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed, in de persoon van Enno Meijers (Koninklijke Bibliotheek, betrokken bij het werkprogramma Digitaal Erfgoed Bruikbaar) en Wilbert Helmus (domeinmanager Digitaal Erfgoed Bruikbaar). Voor meer informatie over programma en aanmelden kijkt u op de CLARIAH-site.

Over CLARIAH

Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities (CLARIAH) is een gedistribueerde onderzoeksinfrastructuur voor de geestes- en sociale wetenschappen. Onderzoekers krijgen via de CLARIAH-infrastructuur toegang tot grote verzamelingen digitale data en tot innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties voor de verwerking van deze data.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top