• nl
beeldband

Termen in het netwerk (WDE)

26 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
26-11-2019
13:00 - 15:30

Locatie
RKD Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis


Hoe wordt digitaal erfgoed vindbaar? Dat lukt alleen als instellingen hun erfgoed voorzien van termen. Termen duiden erfgoed. Tijdens deze bijeenkomst gaan we hierop in. We delen onze inzichten en bespreken waar wij nu staan met de ontwikkeling van het Termennetwerk, de voorziening voor het doorzoeken van terminologiebronnen.

Termennetwerk

In het Netwerk Digitaal Erfgoed onderzoeken we hoe we terminologiebronnen, zoals thesauri, referentielijsten en classificatiesystemen, op eenzelfde manier beschikbaar kunnen maken. Zo bekijken we welke zoekmogelijkheden bronnen moeten hebben, en welke eisen dit aan de techniek stelt. Maar we onderzoeken ook de rol die het netwerk kan spelen bij het faciliteren van bronnen en het vindbaar maken van termen voor gebruikers.

Voor wie? 

De bijeenkomst is gericht op beheerders van terminologiebronnen en gebruikers ervan, zoals collectiebeheerders.

Beeldmateriaal

Het kan zijn dat we foto’s maken van de bijeenkomst voor hergebruik op onze online kanalen. Als je niet op deze foto’s voor wenst te komen, laat het dan even weten in het opmerkingenveld.

Meer informatie

Kijk ook eens naar de andere bijeenkomsten die tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed worden georganiseerd. Je kunt ook uiteraard ook zelf een bijeenkomst hosten. Lees meer op de site van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Aanmelden


Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top