• nl
beeldband

Studiemiddag Social media archivering

21 mei 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21-05-2019
13:00 - 16:00

Locatie
Utrechts Archief


Social media archivering is op dit moment een hot topic. Van de “verdwenen” Facebook-berichtjes van Marck Zuckerberg, tot de recentelijke uitspraak van de rechter over de openbaarheid van WhatsApp: de noodzaak van het archiveren van social media wordt steeds duidelijker. Maar hoe kunnen erfgoedinstellingen dat aanpakken?

Op 21 mei wordt in het Utrechts Archief een studiemiddag georganiseerd voor erfgoedinstellingen die al aan de slag gegaan zijn met het archiveren van social media of dat graag zouden willen (of moeten). In een aantal rondetafelgesprekken – waarin vooral ook veel actieve input van de deelnemers wordt verwacht – zullen thema’s aan de orde komen als: de definitie van social media, tools om social media mee te verzamelen, gebruikers van social media archieven en juridische en ethische vraagstukken bij het verzamelen van social media. De middag is tevens de officiële kick-off van het project Social media archivering van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Meer informatie

De studiemiddag vindt plaats op 21 mei in het Utrechts Archief van 13.00 uur tot ongeveer 16.00, met aansluitend een borrel. Er is plaats voor ongeveer 30 deelnemers (geïnteresseerden kunnen zich al melden bij Sophie.Ham@kb.nl). Het definitieve programma volgt binnenkort.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top