• nl
beeldband

Slotbijeenkomst implementatie PID’s in MAIS-(M)DWS

11 september 2017 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
11-09-2017
14:00 - 17:00

Locatie
Regionaal Archief Rivierenland


In een samenwerking tussen het Regionaal Archief Rivierenland, het Netwerk Digitaal Erfgoed, de NCDD, De Ree Archiefsystemen en het bestuur van de gebruikersvereniging MAIS-Flexis is het PID-systeem Handle onlangs geïmplementeerd in collectiebeheersysteem MAIS-(M)DWS. Met de afronding van dit project komt deze functionaliteit ook voor alle andere klanten van De Ree Archiefsystemen beschikbaar.

Lessons learned

Graag delen wij de “Lessons Learned” met collega’s van archiefinstellingen die zijn aangesloten bij De Ree Archiefsystemen tijdens een slotbijeenkomst op 11 september vanaf 14:00 uur bij het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer achtergrondinformatie, de gelegenheid om met de projectleden in gesprek te gaan, vragen te stellen en afspraken te maken. Meer informatie en kosteloos aanmelden via http://bit.ly/2hJ3ysN.

Project Persistent Identifiers

PID staat voor Persistent Identifier, een unieke en permanente identificatiecode die is gekoppeld aan een digitaal object en is bedoeld om in de toekomst linkrot te voorkomen. Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) heeft deze oplossing als eerste klant van De Ree Archiefsystemen gerealiseerd in samenwerking met het project Persistent Identifiers van het Netwerk Digitaal Erfgoed, waarin het gebruik van persistent identifiers bij erfgoedinstelllingen op verschillende manier wordt gestimuleerd.

Naast de samenwerking met softwareleveranciers voor implementatie van PID’s heeft het project bijvoorbeeld ook een PID-wijzer ontwikkeld voor erfgoedinstellingen die willen leren over PID’s en welk type PID’s het beste bij hun situatie past. Lees meer over het project dat wordt geleid door het Nationaal Archief.

 

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top