• nl
beeldband

Open Science en FAIR Data

29 oktober 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29-10-2019
09:30 - 18:30

Locatie
Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)


Op dinsdag 29 oktober a.s. organiseren het Landelijk Coördinatiepunt Research Data Management (www.LCRDM.nl) en SURFs Support for Research een masterclass/netwerkdag in de OBA in Amsterdam over Open Science en FAIR data. Dit doen zij samen met de VU bibliotheek, het Centre for Digital Scholarship van de Universiteit Leiden en het CIT Research van de Rijksuniversiteit Groningen.

Pitches en panelsessies

Aan de hand van een drietal pitches van onderzoekers in verschillende stadia van hun onderzoekscarrière wordt in een breed aanbod van panelsessies en gesprekstafels geprobeerd antwoord te geven op de vraag hoe je onderzoekers het beste kunt ondersteunen bij hun onderzoek en hoe je ze kunt helpen verantwoordelijk en FAIR met hun data om te gaan. Het samenspel tussen bibliotheek, ICT en beleid is daarbij cruciaal. Voor de afsluitende keynote is Wolfram Horstmann uitgenodigd, directeur van de SUB Göttingen, om de Nederlandse aanpak en best practices in een internationaal perspectief te plaatsen.

De sfeer is informeel en het is een ultieme gelegenheid om te netwerken. Je krijgt inzicht in wat de taakgroepen van het LCRDM allemaal doen en hoort meer over de nieuwste snufjes op het gebied van ICT diensten en faciliteiten voor onderzoek.

Meer informatie

Het hele programma vind je in de agenda van SURF. De voertaal is Nederlands, met een enkele uitzondering. Wil je weten hoe Zichtbaar, Bruikbaar en Houdbaar overeen komen met FAIR? Meld je aan voor deze masterclass/netwerkdag op 29 oktober. Deelname is gratis, maar het verzoek is om je wel even in te schrijven via deze link.

Categorie :,

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top