• nl
beeldband

Online workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

15 september 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
15-09-2020
10:00 - 12:00


Wil je weten hoe het gesteld is met de digitale collectie binnen jouw instelling? En hoe bruikbaar, houdbaar en zichtbaar je collectie is? De Zelfscan Digitaal Erfgoed geeft antwoord op die vragen.

Beeld: Republica / pixabay

Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden met andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? 

Om daarachter te komen, heeft het Netwerk Digitaal Erfgoed de Zelfscan Digitaal Erfgoed ontwikkeld. Met dit online instrument kunnen instellingen een zelfevaluatie uitvoeren om een beeld te krijgen over de mate van hun digitale volwassenheid. Plus: de stappen die ze kunnen zetten bij het vergroten daarvan en hoe aan te sluiten bij de principes van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed

Voor wie bedoeld

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is ontwikkeld voor met name kleine en middelgrote instellingen. Zij geeft praktijkgerichte adviezen, gebaseerd op 23 testvragen. Na invulling krijg je een rapport met aanbevelingen om je digitale collecties beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken.

Inschrijven

Op 15 september van 10 tot 12 uur organiseren we een online workshop met de Zelfscan Digitaal Erfgoed. Aan deze workshop kunnen 20 mensen deelnemen. Deelname is kosteloos en zal plaatsvinden via Zoom.

Als voorbereiding voor de workshop vragen we de deelnemers om de Zelfscan in te vullen. Tijdens de workshop zullen we dan concreet ingaan op de antwoorden en aanbevelingen. Een link naar de Zelfscan en instructies voor invullen krijg je 1 á 2 weken voorafgaand aan de workshop.

Schrijf je in

Meer informatie

Voor meer informatie: elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl 

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top