• nl
beeldband

Online workshop: Aan de slag met digitale toegankelijkheid

17 juni 2020 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
17-06-2020
13:30 - 14:30


Wil jij ook aan de slag met toegankelijkheid volgens de Code DI? Kijk dan eens naar je website! Veel websites zijn nu niet of slecht toegankelijk voor mensen met een (tijdelijke) fysieke, motorische of mentale beperking. Maar niet alleen mensen met een beperking profiteren van een toegankelijke website: de aanpassingen die je maakt voor een betere toegankelijkheid maken de website voor elke bezoeker beter.

Deze online workshop bestaat uit twee sessies. In de eerste sessie hoor je onder andere meer over wat digitale toegankelijkheid is, welke testen je zelf kunt uitvoeren en met wie je kunt samenwerken. Tijdens de tweede sessie kun je dan jouw ervaringen delen en vragen stellen.

Data en inschrijven

1e sessie:  17 juni 2020, 13:30 – 14:30
2e sessie:   1 juli 2020, 13:30 – 14:30

Lees meer over de workshop en hoe je je kunt inschrijven op de site van DEN.

Meer informatie

DEN richt zich in de komende periode met praktische tips en inspirerende praktijkvoorbeelden op wat organisaties in de cultuursector kunnen om je digitale toegankelijkheid te verbeteren in het verlengde van de Code Diversiteit & Inclusie. Sinds 2018 is het besluit digitale toegankelijkheid overheid van kracht, dit besluit komt voort uit de Europese richtlijn digitale toegankelijkheid. Voor (semi-)overheidsinstellingen is het toepassen van deze richtlijnen verplicht.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top