• nl
beeldband

Online kennissessie auteursrecht voor kleine erfgoedorganisaties

1 juli 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
01-07-2020
14:00 - 15:00


De digitaal-erfgoed-coaches van het Netwerk Digitaal Erfgoed krijgen van kleine erfgoedorganisaties veel vragen over auteursrechtelijke kwesties. Reden voor de coaches om er op woensdag 1 juli van 14-15 uur een informatieve sessie over te organiseren. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Bij het digitaliseren en online plaatsen van (beeld)materiaal houd je als (vrijwillige) medewerker bij een erfgoedorganisatie altijd rekening met auteursrecht. Maar dat kan soms best ingewikkeld zijn. Want wat is auteursrecht nu precies? Hoe weet je of er nog auteursrecht op een foto of filmpje zit? Hoe regel je de auteursrechten als de maker is overleden? En stel dat je een online beeldbank hebt, in hoeverre loop je dan bepaalde auteursrechtelijke risico’s?

Tijdens de kennissessie op 1 juli neemt Frank Huysmans, hoogleraar bibliotheekwetenschap en specialist publieke informatievoorziening, kleine organisaties mee in de wereld van auteursrecht en het online publiceren van collectiemateriaal. Ook gaat hij in op de recente uitspraak die het Haagse Gerechtshof op 19 mei deed in een zaak van een uitgever tegen Erfgoed Leiden en Omstreken. Deze uitspraak heeft gevolgen voor wat alle erfgoedinstellingen online mogen met collectiemateriaal.

Verder geeft Frank praktische handvatten in hoe om te gaan met auteursrecht. In het laatste gedeelte is er ruimte voor het bespreken van auteursrechtkwesties en concrete vragen van de deelnemers. 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de digitaal-erfgoed-coaches.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor deze bijeenkomst.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top