• nl
beeldband

Nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’ in Zutphen (WDE)

25 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25-11-2019
11:30 - 18:00

Locatie
Koelhuis


Op maandag 25 november trappen we de Week van het Digitaal Erfgoed gezamenlijk af met een ‘nonference’ bij het prachtige Koelhuis in Zutphen. Met het thema ‘Digitaal fit in het netwerk’ is dit een ideale gelegenheid om je digitale conditie te verbeteren.

Wat gaan we doen?

De nonference draait om groei: het versterken van jouw netwerk en het vergroten van je vaardigheden. Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed? Met praktische sessies helpen instellingen elkaar deze dag op weg. Ook ontmoet je de digitaal-erfgoed-coach van jouw regio en kun je ‘workouts’ doen om binnen jouw organisatie de volgende stap te kunnen zetten. Iedereen kan trainen op zijn of haar eigen niveau en interessegebied. 

En iedereen is welkom: erfgoedprofessionals (zowel betaald als vrijwillig) uit het hele land en uit alle sectoren. Ook voor kleinere instellingen is dit een mooie gelegenheid om aan te haken bij het netwerk.

Klaar voor de start…

Dagvoorzitter Kirsten Paulus loodst ons met haar ruime ervaring door de dag heen.

Warming up: 11.30u

Je bent welkom vanaf 11.30u. Om 12u starten we met de warming up. Als onderdeel daarvan brengt Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Universiteit Wageningen, ons in beweging met zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’. Natuurlijk hoort bij een goede training ook een lunch.

Pauze: 14.15-14.30u

Even bijtanken voor de rest van het programma.

Work-out: 14.30u

Je weet inmiddels wat je digitale conditie is. Maar hoe kom je verder? Samen met een groep erfgoedcollega’s met dezelfde fitheid ontdek je wat de volgende stappen zijn in het werken volgens de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed. En lang leve het netwerk: je kunt al je vragen meteen stellen aan instellingen die hier al ervaring mee hebben.

Krachttraining: 15.45u

Ontwikkel heel gericht je verschillende spiergroepen. Keuze uit de onderdelen zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed, met begeleiding van experts. 

Cooling down: 16.45u

We verzamelen de opbrengst van een actieve dag en sluiten af onder het genot van een welverdiend hapje en drankje. 

De locatie

Het toneel voor de nonference is het Koelhuis in Zutphen: een pand met markante architectuur en een rijke historie. Het Koelhuis is goed bereikbaar: het ligt direct achter station Zutphen en pal naast een parkeergarage.

Het Koelhuis werd in 1920 gebouwd om zomerboter in te bewaren. Daarna werden er ook vlees, gevogelte, eieren en fruit in opgeslagen. De bouwstijl is kenmerkend voor de Amsterdamse School en bevat een aantal originele onderdelen, zoals houten isolatiedeuren van een halve meter dik, weegschalen en zeshoekige glazen bouwstenen.

Tegenwoordig is het een evenementenlocatie die van alle gemakken is voorzien, met een vleugje erfgoed dus. Een prima plaats voor de nonference!

Het Koelhuis, gelegen vlakbij station Zutphen, parkeergarage en de IJssel

Het Koelhuis in Zutphen in vroeger tijden

Startbewijzen

Ben jij klaar voor de start? Schrijf je dan vanaf 12 september kosteloos in voor de nonference. Je kunt in het opmerkingenveld ook eventuele dieetwensen doorgeven. Graag tot ziens op 25 november!

Beeldmateriaal

Het kan zijn dat we foto’s maken van de bijeenkomst voor hergebruik op onze online kanalen. Als je niet op deze foto’s voor wenst te komen, laat het dan even weten in het opmerkingenveld.

Meer informatie

Kijk ook eens naar de andere bijeenkomst die tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed worden georganiseerd. Na de gezamenlijke aftrap op maandag zijn er namelijk de rest van de week veel thema-sessies bij instellingen in het hele land. Je kunt ook uiteraard ook zelf een bijeenkomst hosten. Lees meer op de site van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Heb je nog vragen? We horen graag van je via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Aanmelden


Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top