• nl
beeldband

Nonference ‘Digitaal fit in het netwerk’ in Zutphen (WDE)

25 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25-11-2019
11:30 - 18:00

Locatie
Koelhuis


Op maandag 25 november trappen we de Week van het Digitaal Erfgoed in stijl af met een ‘nonference’ bij het indrukwekkende Koelhuis in Zutphen. Met het thema ‘Digitaal fit in het netwerk’ is dit een ideale gelegenheid om je digitale conditie te verbeteren.

 

Het Koelhuis in Zutphen in vroegere tijden

Nonference?

Deze dag is bedoeld voor erfgoedprofessionals uit het hele land en uit alle sectoren van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Ook voor kleinere instellingen is de nonference een uitgelezen kans om aan te haken bij het netwerk. De nonferencers staan op deze dag centraal: het programma faciliteert verrassende ontmoetingen, zinvolle interacties en kennisuitwisseling tussen de deelnemers.

Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van jouw digitaal erfgoed? Met praktische sessies helpen we je op weg. Zo kun je daten met digitaal erfgoed coaches, leren werken met de Gereedschapskist Digitaal Erfgoed, een beroep doen op de erfgoed-EHBO en ‘workouts’ volgen om je vaardigheden te trainen.

En natuurlijk is dit een prima kans om vakgenoten te ontmoeten en je netwerk te versterken!

Het programma

Naast de praktische sessies zorgen we voor veel interactie met vakgenoten, dit alles onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Kirsten Paulus. Ook komt Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Universiteit Wageningen, ons inspireren met zijn visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’. Het volledige programma publiceren we in aanloop naar de nonference.

 

Bijpraten tijdens het NDE Nieuwjaarsevent, januari 2019. Foto door Sebastiaan ter Burg, CC-BY 2.0

 

De locatie

Als locatie kozen we voor het Koelhuis in Zutphen; dit vanwege de markante architectuur en rijke historie, maar ook vanwege de ligging. We zijn een netwerk voor alle Nederlandse erfgoedinstellingen en vinden het daarom belangrijk om onze bijeenkomsten op verschillende plekken in het land te laten plaatsvinden. Natuurlijk hebben we gedacht aan de bereikbaarheid: het Koelhuis ligt direct achter station Zutphen en pal naast een parkeergarage.

Het Koelhuis werd in 1920 gebouwd om zomerboter in te bewaren. Daarna werden er ook vlees, gevogelte, eieren en fruit in opgeslagen. De bouwstijl is kenmerkend voor de Amsterdamse School en bevat een aantal originele onderdelen, zoals houten isolatiedeuren van een halve meter dik, weegschalen en zeshoekige glazen bouwstenen.

Tegenwoordig is het een evenementenlocatie die van alle gemakken is voorzien.

Het Koelhuis, gelegen vlakbij station Zutphen, parkeergarage en de IJssel

 

Meer informatie

Word jij ook nonferencer? Reserveer 25 november dus alvast in je agenda! Deelname is kosteloos. Houd de website van de Netwerk Digitaal Erfgoed in de gaten voor meer informatie over het programma en het openen van de inschrijving.

En houd ook vooral een plaatsje vrij voor de andere bijeenkomsten die tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed (WDE) in het hele land worden georganiseerd! Na de grote gezamenlijke aftrap op maandag kun je van dinsdag tot en met zaterdag namelijk allerlei kleinere inhoudelijke workshops volgen. En je kunt deze ook mede-organiseren. Lees meer

Heb je nog vragen? We horen graag van je via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top