• nl
beeldband

‘Digitaal fit in het netwerk’ in Zutphen (WDE)

25 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25-11-2019
11:30 - 18:00

Locatie
Koelhuis


De digitale fitheid van erfgoedinstellingen staat centraal op 25 november tijdens de opening van de Week van het Digitaal Erfgoed. Wat is jouw conditie wat betreft het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van digitaal erfgoed? Waar zitten kansen en mogelijkheden voor een volgende stap om nog fitter te worden?

Male body-builders or wrestlers of the Physical Culture Society of Montreal, Canada, posing with their trainer in a photographic studio, 1905. Wellcome Collection, CC BY

Praktisch en interactief

Collega’s, door ervaring wijs geworden, delen hun best practices in praktische work outs. Maak kennis met de digitaal-erfgoed-coach in jouw provincie en ontdek wie jou in het netwerk het best kan helpen.
De dag begint met een conditietest afgenomen door Sofie Taes. Met prikkelende vragen en stellingen brengt ze in kaart hoe zichtbaar, bruikbaar en houdbaar jij op dit moment bent. Het levert direct een boodschappenlijstje op waarmee je de rest van de dag op stap kunt. In twee rondes word je dan verder op weg geholpen om, op je eigen niveau en binnen je eigen interessegebied, wijzer te worden.

Leer van collega’s

Er zijn zes inspiratiepitches met tips en trucs over digitaal erfgoed. Krijg een opfrisser over de mogelijkheden van Europeana of leer om simpel en goedkoop je collectie in het netwerk te verbinden met Muziekweb als voorbeeld. Maak de lancering van RKDartists als NDE terminologiebron mee en leer hoe je jouw  terminologiebron in het netwerk beschikbaar kunt maken. Hoe maak je je collectie duurzaam toegankelijk en wat zijn de laatste snufjes op presentatiegebied? Andere sprekers van de pitches komen van Nationaal Museum voor Wereldculturen, Regionaal Archief Rivierenland en Erfgoed Gelderland.

Praktisch aan de slag

Eind van de middag staan de activiteiten die binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed worden ontwikkeld centraal. Wat zijn de plannen met het Geheugen van Nederland en hoe doe je er je voordeel mee? Wil je beter inspelen op het onderwijs, ontdek dan hoe scholen gebruik willen maken van digitaal erfgoed. Benieuwd naar de stappen om duurzaam toegankelijk te blijven? Kom dan naar de how to’s over het werken met Persistent identifiers en andere eerste hulp bij het bruikbaar en houdbaar houden van digitaal erfgoed: #hoedan? Heb je nog vragen, kom dan naar de NDE personal trainers.

Inspiratie

Kirsten Paulus, presentator bij L1 (Regionale Omroep van Limburg), begeleidt de dag. Martijn Duineveld, universitair hoofddocent bij de Cultural Geography Group Wageningen University, deelt zijn inspirerende visie op erfgoed, netwerkvorming en ‘nubbles’- netwerkbubbels.

Programma

Download het uitgebreide trainingsschema [PDF].

Inschrijven en meer informatie

Ben jij klaar voor de start? Schrijf je dan hieronder kosteloos in voor de nonference. Iedereen is welkom: erfgoedprofessionals (zowel betaald als vrijwillig) uit het hele land en uit alle sectoren. Ook voor kleinere instellingen is dit een mooie gelegenheid om aan te haken bij het netwerk. Je kunt in het opmerkingenveld ook eventuele dieetwensen doorgeven. Graag tot ziens op 25 november!

Kijk ook eens naar de andere bijeenkomst die tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed worden georganiseerd. Na de gezamenlijke aftrap op maandag zijn er namelijk de rest van de week veel thema-sessies bij instellingen in het hele land. Je kunt ook uiteraard ook zelf een bijeenkomst hosten. Lees meer op de site van de Week van het Digitaal Erfgoed.

Heb je nog vragen? We horen graag van je via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top