• nl
beeldband

Nieuwjaarsevent Netwerk Digitaal Erfgoed

16 januari 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16-01-2019
14:00 - 18:00

Locatie
De Rozet


2019 wordt een mooi, belangrijk en uitdagend jaar voor digitaal erfgoed in Nederland. Dat verdient een passende aftrap. We nodigen je bij deze daarom graag uit voor het NDE-nieuwsjaarsevent op 16 januari, om samen een goede start te maken.

Gezamenlijke start van een belangrijke periode

Tijdens deze middag staat de start van het tweejarige intensiveringsprogramma van het Netwerk Digitaal Erfgoed centraal. Het kabinet maakt in 2019 en 2020 namelijk extra middelen beschikbaar voor de digitale toegankelijkheid van erfgoed, archieven en collecties. Een deel hiervan is bedoeld om de dienstverlening en de inclusiviteit van het Netwerk Digitaal Erfgoed te intensiveren, met als doel dat met name collecties van kleinere instellingen digitaal beschikbaar komen. Zo kunnen meer Nederlanders een groter digitaal erfgoedaanbod beleven.

Op deze bijeenkomst hoor je meer over de achtergrond hiervan en presenteren we de concrete plannen en mogelijkheden tot deelname. Daarnaast is er ook genoeg gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten of kennis te maken met vakgenoten.

Programma

Het wordt een feestelijke middag op een prachtige locatie: cultureel centrum de Rozet in Arnhem.
Marens Engelhard, voorzitter van het bestuur, opent de bijeenkomst. Hierna gaat Afke van Rijn, directeur Media en Creatieve Industrie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, in op het doel van de intensiveringsopdracht.

Na dit plenaire gedeelte vervolgen we met een aantal break-out sessies over hoe het netwerk de intensiveringsopdracht in de praktijk brengt. Ook zijn er sessies waarin nieuwe inzichten in het gebruik van erfgoed worden gedeeld. Daarnaast geven we instellingen de gelegenheid om het manifest van het Netwerk Digitaal Erfgoed ter plekke te onderschrijven.
We sluiten af met een borrel om gezamenlijk het glas te heffen op een mooi en succesvol jaar voor digitaal erfgoed in Nederland.

De bijeenkomst duurt van 14-18u. Een meer gedetailleerd programma maken we in aanloop naar de bijeenkomst bekend via deze pagina.

Ben je er ook bij?

We hopen van harte je te mogen begroeten op 16 januari in Arnhem. Deelname is gratis na aanmelding via het formulier hieronder. Eventuele dieetwensen kun je in het opmerkingenveld hieronder zetten.

Beeldmateriaal

Het kan zijn dat we foto’s maken van de bijeenkomst voor hergebruik op onze online kanalen. Als je niet op deze foto’s voor wenst te komen, horen we dat graag via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl of op de bijeenkomst zelf. Wij houden hier uiteraard rekening mee. Bekijk ook ons privacybeleid.

Meer informatie

Vragen beantwoorden we graag. Je kunt ons bereiken via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

 

Aanmelden


Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top