• nl
beeldband

Netwerk Oorlogsbronnen: landelijke netwerkdag

15 november 2018 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
15-11-2018
12:00 - 18:00

Locatie
Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)


Op donderdag 15 november 2018 organiseert Netwerk Oorlogsbronnen (NOB) haar landelijke netwerkdag in de OBA te Amsterdam: Lost and Found.

Lost and Found: Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018

We zijn continu op zoek naar informatie. Een groot deel van die informatie- en dus kennisvergaring speelt zich online af. Tijdens de Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018 op 15 november staat het thema ‘zoeken en vinden’ centraal.  Het online beter vindbaar en bruikbaar maken van oorlogsbronnen begint bij het digitaal toegankelijk maken van WO2-collecties, zowel in full-text als op metadataniveau. Om vervolgens alle overeenkomende stukjes informatie over bijvoorbeeld gebeurtenissen en personen uit verschillende bronnen, aan elkaar te verbinden. En tenslotte de daardoor opgedane nieuwe inzichten over te brengen op publiek. Wie zoekt en vindt er met het NOB mee tijdens de Netwerkdag Oorlogsbronnen 2018?

NOB en het Netwerk Digitaal Erfgoed

Netwerk Oorlogsbronnen is als thematisch knooppunt met landelijk bereik een belangrijke partner binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed. NOB zorgt voor een verbeterde digitale toegang tot de verspreide WO2-collecties en fungeert als informatiepunt voor de oorlogserfgoedsector op het gebied van digitale collectie-ontsluiting. NOB wordt gefaciliteerd door het NIOD Instituut voor oorlogs-, holocaust en genocidestudies.

Kom je ook naar de landelijke netwerkdag?

Meer informatie

Je bent van harte uitgenodigd voor deze Netwerkdag Oorlogsbronnen. Het programma staat op de website van NOB en deelname is kosteloos.  Registratie vóór donderdag 8 november is verplicht.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top