• nl
beeldband

Vragenuur: dé ontwikkelingen volgens het digitale duurzaamheidsfestival #WeMissiPRES

1 oktober 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
01-10-2020
11:00 - 12:00


Deelgenomen aan #WeMissiPRES vorige week, of dit online event gemist? Sluit dan aan bij het NDE-vragenuur op 1 oktober. We praten na over de internationale ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang die tijdens dit festival besproken werden.

Tijdens het NDE-vragenuur blikken we samen terug op het online event #WeMissiPRES: drie dagen vol presentaties, ideeën en ontwikkelingen op het gebied van duurzame toegang. Binnen 48 uur, verdeeld over 3 dagen, kwamen ruim 100 verhalen aan bod. #WeMissiPRES pakte met de presentaties de draad op van de ontwikkelingen in 2019, keek alvast vooruit naar 2021 en stond tegelijkertijd stil bij de beste initiatieven van 2020.

Die 100 verhalen gingen over allerlei onderwerpen; preserveringstools, duurzaamheidsbeleid, diversiteit en inclusie in digitale bewaring, risicomanagement, core trust seal en FAIR, DNA-storage, virtual machines, file format policies, PRONOM, PREMIS, de community zelf, archiveren van digitale kunst, cancel culture en zoom fatigue, preservation levels, archiveren van audiovisuele collecties en nog veel meer. Het Netwerk Digitaal Erfgoed – mede-organisator van het event – was ook vertegenwoordigd, met presentaties over software archivering, certificering, voorkeursformaten en het veiligstellen van digitale informatie op fysieke dragers. Ook gaf het NDE een presentatie als een van de finalisten voor de Digital Preservation Awards.

Ben jij erbij?

Tijdens het vragenuur van 1 oktober willen we graag met degenen die erbij waren als sprekers en luisteraars ervaringen delen. Welke nieuwe ontwikkelingen heb je gehoord? Welke interessante projecten zag je? Welke nieuwe kansen voor samenwerking zie je? Wat vond je van deze online conferentie in het algemeen? Wat werkt er wel en wat niet? Hoe kunnen we blijvend meer mensen bereiken en meer verhalen horen zolang we niet in real life bij elkaar kunnen komen?

Maar ook degenen die er niet bij konden zijn, of niet alle dagen (want soms was het wel erg laat of vroeg!) zijn van harte welkom bij het vragenuur. Luister mee, denk mee en praat mee over duurzame toegang.

Kortom, genoeg om te bespreken tijdens het NDE-vragenuur op donderdag 1 oktober, 11-12 uur. Aanmelden hoeft niet, je bent van harte welkom om aan te sluiten via deze link.

Meer informatie

#WeMissiPRES gemist? Of wil je het programma nog eens terugkijken? Hieronder vind je de links naar de presentaties. De officiële opnames van de bijeenkomst volgen later deze week.


Day 1
Stream 1: https://youtu.be/3xCE0U6FxwYStream 2: https://youtu.be/UAbR4eov324Stream 3: https://youtu.be/C1TLrW78CsIStream 4: https://youtu.be/OwXTHsKuXg0
Day 2

Stream 1: https://youtu.be/i2p0OTE5ZHM

Stream 2: https://youtu.be/_RlDNbiYMeI

Stream 3: https://youtu.be/QrqxRlHI320

Day 3

Stream 1: https://youtu.be/gBVdFjZvqfM

Stream 2: https://youtu.be/DLFXqpuJ-g8

Stream 3: https://youtu.be/XzIUUF4k03k

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top