• nl
beeldband

NDE-vragenuur: bestandsformaten duurzame toegankelijkheid

11 juni 2020 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
11-06-2020
11:00 - 12:00


Wil je digitale informatie duurzaam bewaren, dan is kennis over bestandsformaten onmisbaar. Donderdag 11 juni (11-12 uur) is er een speciaal vragenuur over bestandsformaten voor duurzame toegankelijkheid. Een projectgroep binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed werkt aan een Wegwijzer voorkeursformaten en nodigt erfgoedinstellingen uit om hun reactie te geven op de whitepaper, die zij speciaal hiervoor hebben geschreven. Aanmelden hoeft niet, sluit gewoon aan via deze link: https://meet.jit.si/NDEvragenuur

Elke donderdag vragenuur Netwerk Digitaal Erfgoed

Het online vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed is bij uitstek een plek om ervaringen en kennis laagdrempelig te delen. Elke week staat een ander onderwerp over digitale duurzaamheid van erfgoed centraal. Experts schuiven aan om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Je kunt elke donderdag (t/m 16 juli) aanhaken. Houd de agenda van het Netwerk Digitaal Erfgoed in de gaten voor de data na de zomer.

Bij de meeste vragenuren kun je vrijblijvend meedoen via meet.jit.si/NDEvragenuur. De vragenuren van 28 en 25 juni worden gecombineerd met de webinars die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. Hiervoor moet je je wel even van tevoren registreren.

Data en onderwerpen

Noteer deze data alvast in je agenda. We nodigen je van harte uit om mee te doen.

  • Donderdag 4 juni: Hoe duurzaamheidsbeleid, kosten en infrastructuur samen duurzame toegankelijkheid bepalen – deel I (via meet.jit.si/NDEvragenuur)
  • Donderdag 11 juni: Welk bestandsformaat is het meest geschikt voor langdurig bewaren van de informatie? Welk bestandsformaat gebruik ik wel of niet in mijn beleid voor duurzaamheid? Geef je input voor de nieuwe Wegwijzer voorkeursformaten (via meet.jit.si/NDEvragenuur)
  • Donderdag 18 juni, 11:00 – 12:15u: webinar Webarchivering (registreer voor dit webinar)
  • Donderdag 25 juni, 10:30 – 11:30u: webinar Gebruik van webarchieven (registreer voor dit webinar)
  • Donderdag 2 juli: Preserveringstools (via meet.jit.si/NDEvragenuur)
  • Donderdag 9 juli: Hoe duurzaamheidsbeleid, kosten en infrastructuur samen duurzame toegankelijkheid bepalen – deel II (via meet.jit.si/NDEvragenuur)
  • Donderdag 16 juli: Bedreigde digitale collecties (via meet.jit.si/NDEvragenuur)

Na de zomer pakken we het vragenuur op donderdag 27 augustus weer op.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top