• nl
beeldband

KVAN-dagen 2017: Publiek!?

12 juni 2017 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12-06-2017 - 13-06-2017
Hele dag

Locatie
Energiehuis


Van de KVAN-website:

De KVAN-dagen staan dit jaar in het teken van het thema ‘Publiek!?’, een onderwerp dat voor iedere professional in de archiefsector van belang is.

Dit jaar vinden de KVAN-dagen plaats in Dordrecht. Op maandag 12 en dinsdag 13 juni 2017 treffen honderden archivarissen en informatiemanagers elkaar in het Energiehuis, een voormalige elektriciteitscentrale die onlangs werd getransformeerd tot dynamisch cultuurcentrum. Bij de organisatie van dit jaarlijkse evenement werkt de KVAN nauw samen met het Regionaal Archief Dordrecht.

Thema Publiek!?

Archieven ontlenen hun bestaansrecht aan hun publiek. Door de snel opeenvolgende ontwikkelingen in de informatie- en communicatietechnologie is de relatie tussen archief en publiek momenteel aan veel veranderingen onderhevig. Ook het publiek zelf verandert voortdurend en daarmee de behoeften van (potentiële) gebruikers. En wat kunnen archieven leren van (de samenwerking met) andere erfgoedinstellingen zoals musea en bibliotheken? Tijdens de KVAN-dagen draait het om de vraag, wat van dit alles de betekenis is voor de dienstverlening in de archiefsector.

Het congres kent een groot aantal inhoudelijke sessies, die worden verdeeld over drie programmalijnen, te weten:

  • ·         Dienstverlening: publieksbereik
  • ·         Transparantie: publiek maken?
  • ·         Publiek versus privaat

Lees verder op de KVAN-website.

KVAN (Koninklijke Vereniging voor Archivarissen in Nederland) is de beroepsorganisatie van archivarissen en recordsmanagers.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top