• nl
beeldband

Kennissessie Platforms voor (erfgoed)lesmateriaal: Voordeklas.com

15 september 2020 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
15-09-2020
14:00 - 15:00


Wil jij lesmateriaal (met erfgoed) maken voor het onderwijs? Dan is het verstandig je te verdiepen in bestaande online tools en platformen waarmee je dit kunt doen. Om je op weg te helpen organiseren we in september en oktober vijf online kennissessies over verschillende platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen.

Op 15 september om 14:00 uur organiseren we samen met Kennisnet en Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) een sessie over Voordeklas.com. Tijdens deze sessie leer je alles over het doel en de werkwijze van deze platforms.

Programma

1. Korte introductie: Rick de Visser, Kennisnet:

  • Welke verschillende platformen zijn er voor het ontwikkelen van lesmateriaal? Rick de Visser, Kennisnet

2. Voordeklas.com: Suzanne

  • Wat is Voordeklas.com en waarvoor dient het?
  • Hoe maak je je lesmateriaal vindbaar voor de juiste docenten?

Voor wie?

Deze sessies hebben de focus op erfgoed voor het onderwijs. De sessies zijn bedoeld voor ontwikkelaars en verbinders die samen met culturele instellingen aan de slag willen met het maken en delen van lesmateriaal voor het onderwijs. Maar ook geïnteresseerden uit andere sectoren zijn ook welkom.

Praktische informatie

  • De sessie vindt plaats op 15 september om 14:00 uur
  • De sessie vindt online plaats via Teams
  • Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier

Diverse kennissessies

De andere platformen waar een kennissessie over organiseren, zijn:

  • Wikiwijs en Edurep – 8 september 14:00
  • SpacetimeLayers – 10 september 14:00
  • LessonUp – 29 september 13:30
  • Beeld en Geluid op school – 8 oktober (onder voorbehoud)

Overzicht platformen voor het maken van lesmateriaal

Deze sessies worden georganiseerd vanuit het programma Digitaal erfgoed voor het onderwijs, samen met DEN. Samen hebben wij gewerkt aan het beschikbaar stellen van een overzicht van platformen waarmee je lesmateriaal kunt ontwikkelen. Met dit overzicht kun je het platform uitzoeken dat het beste past bij jouw onderwerp, doelgroep en andere wensen.

Meer informatie?

Ben je een culturele instelling en wil je aan de slag met het beschikbaar stellen van jouw collectie voor het onderwijs? Bekijk dan het stappenplan op de website van DEN.

Wil je meer weten over het programma over digitaal erfgoed in het onderwijs, dat wordt uitgevoerd door Kennisnet en het Netwerk Digitaal Erfgoed? Ga naar kn.nu/digitaalerfgoed.

Ook kun je je aanmelden voor de LinkedIn groep ‘Digitaal erfgoed voor het onderwijs‘. Hier wisselen culturele instellingen en makers van lesmateriaal kennis en ervaringen uit over de beschikbaarheid en het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. We nodigen je van harte uit om mee te praten, mee te denken en je kennis met ons te delen.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top