• nl
beeldband

Hoe duurzaam ben ik? (WDE)

28 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28-11-2019
10:30 - 16:30

Locatie
Koninklijke Bibliotheek


Hoe veilig en duurzaam worden jouw digitale erfgoedobjecten bewaard? Welke kennis heeft jouw organisatie in huis? Wat betekent duurzame toegang en hoe ver is jouw organisatie daarmee? Dit en meer komt aan bod tijdens de tweedelige workshop ‘Hoe duurzaam ben ik?’ die we organiseren tijdens de Week van het Digitaal Erfgoed.

Deel 1 zelfevaluatie

Tijdens het eerste deel maak je gebruik van het Scoremodel digitale duurzaamheid, een online zelfevaluatietool die je een score bezorgt voor de verschillende aspecten van de duurzaamheid van je digitale collectie. Je gaat ermee aan de slag en leert hoe je een plan van aanpak opstelt om de duurzame bewaring van en toegang tot je digitale collectie te verbeteren.

Deel 2 Beleid

Met deze scores gaan we samen beleid maken. Hiervoor maak je gebruik van de Wegwijzer Duurzaamheidsbeleid. Deze wegwijzer helpt instellingen die digitale collecties beheren bij het opstellen van duurzaamheidsbeleid en de implementatie van strategieën om digitale collectie toegankelijk te houden. De wegwijzer biedt verschillende routes voor het opstellen van duurzaamheidsbeleid. Met deze routes ga je aan de slag.

Wat levert het op?

  • Inzicht in de drie belangrijkste risicogebieden t.a.v. digitale collecties
  • Inspiratie en aanzetten om hiervoor duurzaamheidsbeleid te formuleren
  • Advies over inzet van het Netwerk Digitaal Erfgoed bij het formuleren van beleid

Voor wie?

Voor iedereen die betrokken is bij de duurzame bewaring van digitale collecties binnen zijn of haar organisatie, ongeacht sector of domein.De bijeenkomst is zowel interessant voor beginnende als wat meer gevorderde organisaties. De workshop geeft inzicht waar je nu staat, een idee van waar je heen wilt en hoe je daar beleidsmatig handen en voeten aan kunt geven.

Aanmelden

Schrijf je kosteloos in voor deze workshop. Je kunt in het opmerkingenveld ook eventuele dieetwensen doorgeven. Heb je nog vragen? We horen graag van je via  info@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Aanmelden


Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top