• nl
beeldband

HackaLOD Awards met rondleiding (WDE)

30 november 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30-11-2019
13:00 - 17:30

Locatie
De Theaterloods


Van 29 op 30 november gaan kunst en cultuur, theater en muziek, digitaal en analoog samen met hackers door de nacht, op zoek naar creatieve digitale toepassingen. De hackers doen dit in De Theaterloods bij Radio Kootwijk, ‘een wonder van de moderne techniek’ in 1923.

Rijke datasets

Ongeveer 50 ontwikkelaars werken een nacht lang met rijke nieuwe datasets van uiteenlopende  instellingen op gebied van erfgoed en wetenschap. De data is onder andere afkomstig van CLARIAH, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Adamnet (via Adamlink), Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Koninklijke Bibliotheek, Kadaster, Muziekweb, RKD, Museum voor Wereldculturen en vele andere instellingen. In teams werken ontwikkelaars aan virtual reality-toepassingen, visualisaties, games, installaties of dé killer app.

Presentatie HackaLOD Awards en rondleiding

De HackaLOD Awards 2019 worden op zaterdagmiddag 30 november bekendgemaakt. Spreekstalmeester is Martijn Kleppe, hoofd onderzoek van de KB. De vakjury bestaat uit Eppo van Nispen tot Sevenaer (algemeen directeur, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Herbert van de Sompel (chief innovation officer, DANS) en Enno Meijers (domeinmanager Bruikbaar, Netwerk Digitaal Erfgoed).

Wees erbij en maak kennis met de hackers, geniet van hun verhalen en breng je stem uit op één van de teams. In het programma komen ook studenten van de HvA aan het woord over hun project voor het Museum voor Wereldculturen. Voor de snelle aanmelders is het mogelijk om mee te gaan met een rondleiding door het zendgebouw.

Programma en aanmelden

Kijk voor het hele programma van de prijsuitreiking op de website van de HackaLOD.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top