• nl
beeldband

HackaLOD Online

13 november 2020 Gepubliceerd door
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
13-11-2020
14:00 - 15:00


Dat de HackaLOD op 13 en 14 november niet door kan gaan, is geen reden om stil te zitten. Daarom treffen we elkaar al op de 13e online. Met ruimte om je creatieve plannen, nieuws, kennis en data met elkaar te delen. 

Voor wie? 

Techneuten, ontwerpers, inhoudelijk deskundigen, studenten, historici… Eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in erfgoed en enige affiniteit heeft met databeheer. Of je nu ervaren HackaLOD’er of enthousiaste beginneling bent, man, vrouw, jong of oud, dit is de perfecte kennismaking. Ook als je nog niet weet of wil of kan deelnemen aan de HackaLOD-editie 2020-21. Actief meedoen of stilletjes op de achtergrond blijven, alles is oké 😉 

Wat gaan we doen? 

Pak een drankje uit eigen koelkast en doe mee aan de voorpret! Het programma van 14-15 uur: 

 • Welkom, join the club! Met intro op Discord: Wat is hier mogelijk en hoe gaan we het gebruiken?
 • Demo LD wizard door Richard Zijdeman: Demo van deze ware tovenaar met linked data
 • Voorstellen teams: Wie zit er in jouw team, wat gaan jullie doen en wat heb je nog nodig?
 • Intro op locatie Erfgoedcentrum ’s-Hertogenbosch: Wat doen zij op datagebied, welke ambities en wat voor datasets hebben zij en hoe ziet de locatie eruit?
 • Vanaf 15 uur: Hack-a-little
  Op initiatief van deelnemer Richard Zijdeman, zie zijn videoboodschap hieronder.
  In groepjes kunnen we gaan hacken en samen experimenteren met (linked open) data. Als voorbereiding op een eigen project of gewoon voor de leuk en inspiratie. Wat ben jij van plan?

  pssttt…stiekem toch een hack-A-LOD from Richard Zijdeman on Vimeo.

   

Waar moet je zijn? 

Dit alles gaan we doen in onze HackaLOD-omgeving op Discord. Alleen je naam en geboortedatum invullen is al voldoende om mee te doen, maar met een account heb je meer rechten. Ook kan je dan alles wat je op dit platform doet, later makkelijk terugvinden. 

Als dit platform goed werkt, gaan we het uitbouwen en hier ook tijdens de HackaLOD zelf gebruik van maken. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden! Klik gerust al rond, stel jezelf voor in het wie-is-wie-kanaal en deel handige tips of leuk nieuws. Komende tijd wordt deze omgeving meer gevuld en – met jullie hulp –  steeds leuker om je loze uurtjes op door te brengen! 

Vooraf aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig, sluit je aan via deze link: discord.gg/aaR2gdGTot vrijdag de 13e om 14 uur! 

Nice to know: Discord is een platform gestart door gamers en uitgegroeid tot een plek waar veel community’s online samenkomen. Zelfs het RED-team (die groep experts rond corona die het kabinet ‘scherp houdt’) communiceert hier met zijn achterban! 

Heb je nog vragen? Neem contact op met elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top