• nl
beeldband

Het digitale archief volgens Rafaël Rozendaal en Jan Willem Tulp

6 juli 2017 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
06-07-2017
19:30 - 21:00

Locatie
Het Nieuwe Instituut


In het Thursday Night-programma van Het Nieuwe Instituut staat deze week het digitale archief centraal in een tweeluik met kunstenaar Rafaël Rozendaal en data designer Jan Willem Tulp.

Mede als gevolg van de enorme hoeveelheden beschikbare data op basis van steeds weer nieuwe formats zijn behoud en ontsluiting van digitaal archiefmateriaal zeer complex. Hoe kunnen websites, blogs, Twitterdiscussies en AutoCAD-bestanden het beste bewaard worden? Welke mogelijkheden biedt de digitalisering voor betere toegankelijkheid en nieuwe vormen van gebruik? Dit vergt een volstrekt nieuwe benadering ten opzichte van de vertrouwde werkwijze ontwikkeld voor fysieke bronnen. Ook roept het nieuwe vragen op over zaken als betrouwbaarheid en intellectueel eigendom. Het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw staat voor een grote uitdaging en moet keuzes maken.

Tijdens deze Thursday Night maakt Het Nieuwe Instituut een uitstapje buiten de architectuurcollectie en nodigt kunstenaar Rafaël Rozendaal en data designer Jan Willem Tulp uit om hun visie en ervaring ten aanzien van het digitale archief te delen. Rozendaal zal dit doen aan de hand van zijn eigen digitalekunstarchief, Jan Willem Tulp vanuit zijn expertise om met visualisaties digitale én fysieke archieven beter toegankelijk te maken.

De Thursday Night biedt verder live muziek, bezoek aan het museum en stoffenwinkel annex werkplaats The New Haberdashery. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Het Nieuwe Instituut.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top