• nl
  • en
beeldband

Uitreiking Digital Preservation Awards 2018

29 november 2018 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29-11-2018
19:00 - 20:00

Locatie
Amsterdam Museum


Bij de Digital Preservation Awards draait het om de zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren. De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed. De finalisten, waaronder drie Nederlandse projecten, horen op 29 november in het Amsterdam Museum wie een prestigieuze Digital Preservation Award heeft gewonnen.

Ceremonie live te volgen

De gehele ceremonie zal wereldwijd via livestream te volgen zijn. Kijk mee op 29 november tussen 19.00 en 20.00 uur om te zien of Stichting Omroep Muziek (SOM),  ICKamsterdam of Het Nieuwe Instituut en het Netwerk Digitaal Erfgoed met een Digital Preservation Award naar huis gaan.

Uitreiking Digital Preservation Awards 2016. Personen en organisaties wereldwijd dongen mee naar de prijzen.

Uitreiking in Amsterdam Museum

Op de avond van 29 november komt het enerverende traject van nominaties, de shortlists en de uiteindelijke winnaars in het Amsterdam Museum in Amsterdam tot een feestelijk hoogtepunt met de uitreiking van de Awards. De prijsuitreiking is na afloop van de internationale conferentie ‘Memory Makers: Digital Preservation Skills and How to Get them‘, die het Netwerk Digitaal Erfgoed samen met de Digital Preservation Coalition (DPC) en het Amsterdam Museum organiseert, ter gelegenheid van World Digital Preservation Day (eerder International Digital Preservation Day) op donderdag 29 november 2018. Er vinden die dag door het hele land ook tal van andere gerelateerde evenementen plaats.

Dit is het eerste jaar dat de prijsuitreiking buiten Groot-Brittannië plaatsvindt. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (en eerder de NCDD) werkt al jaren actief samen met DPC, initiator van zowel de Digital Preservation Awards als de World Digital Preservation Day (WDPD). Eerder dit jaar ondertekenden de twee organisaties ook een friendship agreement.

Ook het Amsterdam Museum heeft een bijzondere connectie met de Awards: bij de vorige editie in 2016 wonnen zij samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Waag Society en de Universiteit van Amsterdam de Digital Preservation Award in de categorie ‘Safeguarding the digital legacy’ voor het project ‘De Digitale Stad herleeft’.

Tjarda de Haan (l, Amsterdam Museum) en Erwin Verbruggen (r, Beeld en Geluid) ontvangen de Digital Preservation Award 2016 in de categorie Safeguarding the digital legacy

Meer informatie

Meer informatie over het nomineren, de procedure en de verhalen van de winnaars van 2016 lees je op de website van de DPC.  Heb je vragen over de uitreiking in Amsterdam en over WDPD, neem dan contact op met Marcel Ras. Vragen over de Digital Preservation Awards en de procedure? Kijk op het overzicht van veelgestelde vragen en contactinformatie op de DPC-website.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top