• nl
  • en
beeldband

Uitreiking Digital Preservation Awards 2018 (WDPD)

29 november 2018 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29-11-2018
19:00 - 20:00

Locatie
Amsterdam Museum


De zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren, is weer van start. De Digital Preservation Awards zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een significante en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed.

Uitreiking Digital Preservation Awards 2016. Personen en organisaties wereldwijd dongen mee naar de prijzen.

Uitreiking in Amsterdam

Dit jaar komt het enerverende traject van nominaties, de shortlists en de uiteindelijke winnaars in het Amsterdam Museum in Amsterdam tot een feestelijk hoogtepunt met het uitreiking van de Awards. De prijsuitreiking is onderdeel van de internationale conferentie die het Netwerk Digitaal Erfgoed samen met het Amsterdam Museum organiseert, ter gelegenheid van World Digital Preservation Day (eerder International Digital Preservation Day) op donderdag 29 november 2018. Er vinden die dag door het hele land ook tal van andere gerelateerde evenementen plaats.

Dit is het eerste jaar dat de prijsuitreiking buiten Groot-Brittannië plaatsvindt. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (en eerder de NCDD) werkt al jaren actief samen met de Digital Preservation Coalition, initiator van zowel de Digital Preservation Awards als de World Digital Preservation Day (WDPD). Eerder dit jaar ondertekenden de twee organisaties ook een friendship agreement.

Ook het Amsterdam Museum heeft een bijzondere connectie met de Awards: bij de vorige editie in 2016 wonnen zij samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Waag Society en de Universiteit van Amsterdam de Digital Preservation Award in de categorie ‘Safeguarding the digital legacy’ voor het project ‘De Digitale Stad herleeft’.

Tjarda de Haan (l, Amsterdam Museum) en Erwin Verbruggen (r, Beeld en Geluid) ontvangen de Digital Preservation Award 2016 in de categorie Safeguarding the digital legacy

Finalisten

De finalisten zijn bekend! Neem een kijkje op de website van DPC om alle finalisten in de verschillende prijscategorieën te zien.

Meer informatie

Meer informatie over het nomineren en de verdere procedure en de verhalen van de winnaars van 2016 lees je op de website van de DPC.

In de tussentijd kun je bij Marcel Ras terecht voor vragen over de uitreiking in Amsterdam en over WDPD. Vragen over de Digital Preservation Awards en de procedure? Kijk op het overzicht van veelgestelde vragen en contactinformatie op de DPC-website.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top
Netwerk Digitaal Erfgoed