• nl
beeldband

Denk mee over DERA 3.0 (WDE)

27 november 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
27-11-2019
10:00 - 12:30

Locatie
Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap


Een jaar geleden publiceerden we versie 2.0 van de DERA (Digitaal Erfgoed Referentie Architectuur). Hierin staan hoofdlijnen. In versie 3.0 willen we deze concretiseren. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de inhoud van versie 3.0. En vertellen we welke processtappen we willen nemen om tot die versie te komen. We horen graag wat jij vindt van zowel het proces en de inhoud.

Wat is de DERA?

DERA geeft richting aan instellingen die hun erfgoedinformatie toegankelijk willen maken. Het beschrijft hoe zij kunnen samenwerken in het Netwerk Digitaal Erfgoed, organisatorisch, functioneel en technisch. De DERA wordt beheerd door een architectuurraad met vertegenwoordigers van instellingen in het netwerk. De eigenaar ervan is het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Versie 2.0 beschrijft op hoofdlijnen de requirements voor de bedrijfsarchitectuur van organisaties die deelnemen aan het NDE. Nu is het tijd voor concretisering. Hoe kunnen instellingen stapsgewijs groeien naar de gewenste situatie? Om dat te bepalen heeft de architectuurraad dit jaar scans uitgevoerd bij zowel bestaande als startende platformen en portalen van instellingen. De uitkomsten van deze scans worden verwerkt in de volgende versie van de DERA, 3.0.

Voor wie?

De bijeenkomst is gericht op medewerkers van erfgoedinstellingen die zich bezighouden met architectuur of informatievoorziening, zoals architecten, informatiemanagers of IT-managers.

Vergeet je niet aan te melden

Aanmelden is verplicht en dat kan tot  dinsdag 26 november 09:00 uur. We moeten namelijk  een lijst van aanwezigen doorgeven aan het Ministerie van OCW. Vergeet daarom ook je legitimatie niet, anders kom je niet binnen. Heb je nog vragen? We horen graag van je via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.

Gerelateerde berichten
Translate »
Top